Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

Shtatzënësi - Komplikimet

Gjakderdhja gjatë shtatzënisë 1
Gjakderdhja në shtatzani asnjëherë nuk është normale, prandaj gjithmonë duhet ti lajmëroheni mjekut,...
Gjakderdhja gjatë shtatzënisë 2
Gjakderdhja gjatë shtatëzanisë nuk është shenjë e shtatëzanisë së shëndoshë. Gjatë 6 muajve...
Infeksionet në shtatzëni
Shtatzënia është një periudhë shumë e përshtatshme për zhvillimin e një infeksioni. Gjatë shtatzënisë...
Parandaloni infeksionet vaginale
Infeksionet vaginale janë sëmundjet më të shpeshta gjinekologjike tek gratë dhe arsyeja më e shpeshtë...
Pre-eklampsia dhe eklampsia
Pre-eklampsia është komplikim i shtatzanisë, të cilin e karakterizon tensioni i lartë i gjakut,...
Shtatzënia ektopike
Shtatzënia ektopike është shtatzënia jonormale që ndodh jashtë mitrës. Foshnja (fetusi) nuk mund...
Çrregullimi me lëngun amniotik të frytit
Çrregullimet e sasisë së lëngut amniotik mund të jenë në sensin e rritjes apo zvogëlimit të...
Problemet me placentën
Placenta është organ i cili formohet në murin e brendshëm të mitrës menjëherë pas konceptimit....
Anomalitë tek foshnjat
Konsiderohet se 1-2 nga 100 foshnja të posalindura, lindin me ndonjë lloj anomalie, por shumica e këtyre...
Ilaçet gjatë shtatzanisë
Nëse keni kokëdhembje, lirisht mund të përdorni paracetamol. Ndonjëherë, grave të cilat janë...
Sëmundja e sheqerit
Po. Si e para, do të duhej që shtatzaninë ta planifikoni dhe për këtë të bisedoni me mjekun tuaj...
Venat e zgjeruara në shtatzani (variçet)
Në shtatzani, mitra rritet dhe bën shtypje në enët e gjakut të legenit, gjë që shpie në rritjen...
Ënjtja e këmbëve gjatë shtatzanisë
Ënjtjet paraqiten shkaku i mbledhjes së lëngjeve, më saktësisht shkaku i rritjes së mitrës e cila...
Toksoplazma
Toksoplazma është infeksion i shkaktuar nga paraziti njëqelizor toksoplazma, i cili më së shpeshti...

/komuniteti