Pëlqeje në
E pelqej BebaIme.com në Facebook


Lindja vaginale pas prerjes cezariane?


Mendimi i mjekëve gjinekologë-obstetër është se 60-80% e femrave duhet që edhe lindjen tjetër ta bëjnë me prerje cezariane, nëse lindja e parë ka ndodhur në këtë mënyrë.

Sot shumica e mjekëve mundohen të nxisin femrat që të lindin në mënyrë vaginale, ndërsa për ta provuar këtë duhet të plotësohen këto kushte:

- nëna të jetë e shëndoshe dhe në gjendje të mirë

- pelviku të ketë madhësi normale që të mundësojë lindjen vaginale

- pritet vetëm një fëmijë

- foshnja është në pozitë me kokën poshtë

Nënat kryesisht frikësohen nga mundësia e ardhjes deri te plasja e mitrës në vendin ku ka ndodhur prerja e parë cezariane, mirëpo kjo frikë nuk duhet t’u mundojë, duke qenë se kjo ndodh vetëm në 1-2 për qind të rasteve, ndërsa kjo përqindje e rrezikut është e njëjtë edhe te ato femra që nuk kanë lindur me prerje cezariane. 03/2012


e-mail print

Shto Koment

  • (2 vite më parë)
    Në qoftë se te gjitha këto i plotëson një nënë d.m.th qe nuk eshte diqka e rrezikshme per lindje normale edhe pse lindja e pare ishte me prerje cezariane ?

kthehu
Kontakt
© Beba Ime 2010. Kjo uebfaqe përmban informata të një natyre të përgjithshme dhe është e dedikuar vetëm për nevoja edukative. Nëse keni shqetësime për shëndetin tuaj apo për shëndetin e fëmiut tuaj, duhet gjithmonë të konsultoheni me mjekun apo me personel tjetër profesional medicinal.