Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-gjinekologun

Sa eshte i rrezikshem ky infeksion dhe si mund te sherohet?

Pershendetje! Kam bere nje analize strikshen dhe ky eshte rezultati: Pas kultivimit te mostres ( strk.vaginale) ne terenet kultivuese nuk jan te izoluara myshet por eshte izoluar Enterococcus spp. Preparati mikroskopik Qeliza epiteliale te shkaterruara,leukocite polimorfonukleare > 10, koke gram pozitive, laktobacile te rralla A eshte kjo arsyja qe une nuk po kam shume dhimbje gjate kontaktit seksual, sa i rrezikshem eshte dhe si mund te sherohet?

Kati Kukaj (1 vite më parë)

MD Mimoza Keta - obstetre - gjinekologe
Gjinekologja përgjigjet
MD Mimoza Keta

Pershendetje Kati

Infeksionet vaginale jane shkak per dhimbjet gjate raporteve seksuale.

Meqe ke bere kulture te sekrecioneve, aty pasqyrohen edhe medikamentet qe kane rezultat pozitiv per trajtim. Ndaj drejtohu tek mjeku qe te ka rekomanduar te besh kulture te sekrecioneve vaginale dhe ai do te te jape trajtim.

Gjithe te mirat.

/komuniteti