Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-gjinekologun

Çfare dmth te kesh nje brilie ne nivelin fundik gjate shtatzenise?

Pershendetje Dr.Mr.Sc Shpendi..a keni mundesi te me thoni se cdo te thote te kesh nje brilie ne nivelin fundik gjat shtatzanise..jam 17 javesh..gjithashtu kisha eedhe shtatzanine poshte dhe mora ilacet spamex dhe ultragestan? cfar me thoni ju,doja te dyja mendimin tuaj per keto 2 shqetesime? faleminderit

(3 muaj më parë)

Dr. Mr. Sc. Shpend Ramadani - Specialist gjinekolog - obstetër
Mjeku përgjigjet
Dr. Mr. Sc. Shpend Ramadani

Pershendetje

Nuk po e kuptoj edhe une shprehjen Brile ne nivelin fundik. Shtatzenia e lokalizuar poshte per mua nuk ka ndonje kuptim. Shtatzenia mund te jete e lokalizuar ne miter (intrauterine), ne cerviks (cervikale) dhe ne tuba uterine (tubare). Keto dy te fundit jane shtatzeni jashte mitres. Qafa e mitres mund te shkurtohet para kohe gjate shtatzenise dhe ne keto raste indikohet te mirret utrogestan edhe pse ne javen e 17 te shtatzenise eshte e pakuptimit pasi qe placenta ne kete moshe gestative prodhon aq shume progesteron (utrogestan) saqe marrja e saj per os nuk ka ndonje efekt. Ndersa spazmex nuk duhet te jepet kursesi.

 

Dr. Mr. Sc. Shpend N. Ramadani

Obstetrician and Gynecologist Specialist

T. +383 44 120 609

/komuniteti