Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-gjinekologun

Dhimbje ne fund te barkut
Pershendetje doktoresha. Jam 33 jave shtatzan dhe sot ndiej dhimbje ne fund te barkut, e ndiej barkun nga ana e majt sikur e kam plage. Barku me kontraktohet shpesh ,kam 4 jave qe perdor magnez. Dhimbje mezi nuk kam. A eshte shenj per lindje te parakohshme ? Ne shtatzanin e pare kam lindur ne javen e 35. Gjith te mirat
Ina Vlore (1 muaj më parë)

MD Mimoza Keta - obstetre - gjinekologe
Mjeku përgjigjet
MD Mimoza Keta

Pershendetje Ina,

Dhimbjet ne fund te barkut ndodhin nga shkaqe te ndryshme. Kur kjo u ndodh grave, ato fillimisht duhet te kontaktojne mjekun gjinekolog. Pas vizites gjinekologjike mjeku mund te kerkoj analiza dhe ekzaminime te nevojshme. Nese problemi i dhimbjes se barkut nuk lidhet me problemet gjinekologjike, duhet te drejtohet per te mjeku i familjes i cili duhet te kontrolloj traktin urinar, sistemin gastrointestinal etj.

Mos neglizho.

Gjithe te mirat.

/komuniteti