Pëlqeje në
E pelqej BebaIme.com në Facebook


A është shtatzënia ime e rrezikuar?

Pershendetje doktoreshe! jam ne javen e tete te shtatzanise, mirepo para nje jave kam pasur gjakderdhje, dhe me eshte krijuar hematome afer frytit. Kam mitren dybrinjore dhe kur kam mbetur shtatzane kam qene me spirale dhe spiralja kishte qene ne anen e majte nderkaq fryti eshte krijuar ne anen e djathte. Spiralja me eshte larguar dhe me eshte sugjeruar qe ta vazhdoj shtatzanine mirepo me shqeteson fakti edhe i hematomes jam duke perdor amp. depo-progesteron cdo 3 dit 4 copa; folan tab. dhe utrogestan. Faleminderit.

Xhevahire (3 vite më parë)

  • MD Mimoza Keta - obstetre - gjinekologe Gjinekologja përgjigjet
    MD Mimoza Keta

    Përshëndetje Xhevahire.

    Hematoma retroplacentare, është sasi e vogël gjaku e cila grumbullohet pas placentës. Si rezultat i kontraksioneve uterine, placenta shkolitet pak dhe në vëndin e shkolitjes grumbullohet një sasi gjaku. Gjatë periudhës kur hematoma është e pranishme, ekziston edhe rreziku i abortit.

    Trajtimi me medikamente zhduk hematomën në dy rrugë. Ajo përthithet dhe pas 2-3 javë, në eko nuk duket asgjë. Rruga e dytë është dalja nëpërmjet rrugëve gjenitale, në formën e gjakërrjedhjes me ngjyrë të errët. Fillimi i largimit të hematomës, tregon se rreziku i abortit vjen duke u zvogëluar.

Shto Koment

kthehu
Kontakt
© Beba Ime 2010. Kjo uebfaqe përmban informata të një natyre të përgjithshme dhe është e dedikuar vetëm për nevoja edukative. Nëse keni shqetësime për shëndetin tuaj apo për shëndetin e fëmiut tuaj, duhet gjithmonë të konsultoheni me mjekun apo me personel tjetër profesional medicinal.