Pëlqeje në
E pelqej BebaIme.com në Facebook


Kariogrami dhe abortet

Pershendetje doktoreshe, pasi u sherova nga bakteria ureoplazma mjeku me tha se mund te filloj shtatzanine por prap pata abort spontan perndryshe te gjitha analizat qe kam bere kane qene ne rregull ndersa tani mjeku me rekomandoj qe te bej kariogramin dhe kanalet e ushqimit tha ka mundesi me qene te bllokuara a ke mundesi te me tregosh se qka eshte kariogrami dhe a ka mundesi qe te jene keto shkaktare te abortit une kam pasur 4 aborte spontane? flm per mirekuptimin pune te mbare tung.

Lulekuqe Topalli (2 vite më parë)

  • MD Mimoza Keta - obstetre - gjinekologe Gjinekologja përgjigjet
    MD Mimoza Keta

    Përshëndetje

    Një pjesë e aborteve spontane, janë me natyrë gjenetike. Mjeku do ta vërtetojë këtë dyshim nëpërmjet analizës që quhet kariotipi. Analizë tjetër që duhet të bësh, është vlerësimi i pranisë së kardiolipideve në gjak, të cilat kanë influencë në ngushtimin e lumenit të enëve të gjakut që çojnë gjakun nga placenta te bebi.

    Të uroj gjithë të mirat.

Shto Koment

kthehu
Kontakt
© Beba Ime 2010. Kjo uebfaqe përmban informata të një natyre të përgjithshme dhe është e dedikuar vetëm për nevoja edukative. Nëse keni shqetësime për shëndetin tuaj apo për shëndetin e fëmiut tuaj, duhet gjithmonë të konsultoheni me mjekun apo me personel tjetër profesional medicinal.