Pëlqeje në
E pelqej BebaIme.com në Facebook


Dhimbja e fundit të barkut dhe shpinës në fillim të ciklit

Pershendetje doktoreshe, une kur kam qene vajze e pa martuar shume me dhimke fundi i barkut ne pritje te mesntruacioneve dhe zgjatke dy dite mbasi u martova dhe linda femije me sem ka dhimt por tash kam lind dhe nje femi qe 18 muaj dhe tash perseri me ka kthy ajo dhimt saqe sime ken dhimt e femijes qka me preferoni me perdore per ndalimin e dhimtes qe kane efekt per dhimt por jo efekt negativ nga ana tjeter? Ok te pershendes pune te mbare.

(2 vite më parë)

 • MD Mimoza Keta - obstetre - gjinekologe Gjinekologja përgjigjet
  MD Mimoza Keta

  Përshëndetje Tea

  Sipas disa teorive, ekziston një mundësi sipas së cilës qelizat endometriale mund të migrojnë në vënde të ndryshme të trupit. Kjo quhet teoria e shpërndarjes vaskulare, sipas së cilës qelizat endometriale hyjnë në vazat uterine ose limfatike gjatë menstruacioneve, duke u vendosur në distancë nga mitra. Kështu gjatë ciklit menstrual, në këto vënde shfaqet dhimbja. Po ashtu ekziston edhe një shpjegim tjetër, sipas të cilit, ndryshimet hormonale që ndodhin gjatë periudhës së mestruacioneve, aktivizojnë proçeset reumatizmale në organizëm. Kjo shpjegon dhimbjen që ti ankon.

  Për të mësuar më shumë mbi sindromën paramenstruale, të rekomandoj të lexosh artikullin e linkut të poshtëshënuar;

  http://www.bebaime.com/perinatologjia/sindroma-paramenstruale

  Të uroj gjithë të mirat.

Shto Koment

kthehu
Kontakt
© Beba Ime 2010. Kjo uebfaqe përmban informata të një natyre të përgjithshme dhe është e dedikuar vetëm për nevoja edukative. Nëse keni shqetësime për shëndetin tuaj apo për shëndetin e fëmiut tuaj, duhet gjithmonë të konsultoheni me mjekun apo me personel tjetër profesional medicinal.