Pëlqeje në
E pelqej BebaIme.com në Facebook


Cikli menstrual, pas sa kohësh vjen pas një aborti?

1 muaj me pare kam kryer abort medikal. Por kane kaluar 5 jave pas ciklit, dhe nuk po me vjen cikli, kam pasur dhimbje ne fund te mesit por asgje. Pas abortit kam kryer marredhenie. Valle a mos eshte ky shkak per vonesen e menstruacioneve? A duhet te beje nje echo? Faleminderit!

Rexhina (3 vite më parë)

 • MD Mimoza Keta - obstetre - gjinekologe Gjinekologja përgjigjet
  MD Mimoza Keta

  Përshëndetje Rexhina.

  Zakonisht cikli menstrual rikthehet rreth një muaj pas abortit, kur ai kryhet instrumental. Kur aborti është kryer me medikamente, cikli ç’rregullohet. Por mundet të jetë filluar edhe një shtatzëni, e cila bëhet shkak i vonesës menstruale.

  Ekzaminimi ekografik, e përcakton më mirë situatën.

Shto Koment

 • Blerta (3 vite më parë)
  Ju lutem me tregoni eshte urgjente... 1 vajze i ka patur menstruacionet e crregullta dhe muajin e kaluar i kane ardhe me dt 8 tani kane kaluar 1 jave dhe si kane ardhe data eshte 15 ka bere 2 here testin e shtatzenise i kane dale negative dua te dije a eshte shtatzene apo jo se ajo ka dhe infektim te vagina dhe ka kruarje dhe i eshte fryre per 1 dite ka perdore ca ilace dhe eshte rregulluar nuk ka kruarje me a ka te bej ilaci qe nuk i kane ardhe menstruacionet? Ju lutem me ktheni prgj eshte urgjente... respekte Alma.

kthehu
Kontakt
© Beba Ime 2010. Kjo uebfaqe përmban informata të një natyre të përgjithshme dhe është e dedikuar vetëm për nevoja edukative. Nëse keni shqetësime për shëndetin tuaj apo për shëndetin e fëmiut tuaj, duhet gjithmonë të konsultoheni me mjekun apo me personel tjetër profesional medicinal.