Pëlqeje në
E pelqej BebaIme.com në Facebook


Fëmija i lindur në muajin e 8

Doktoreshe Mimoza, ne librin e psikologjise se zhvillimit te femijes thuhet se ne muajin e 8, nje femije jeton si femijet qe lindin ne muajin e 9. Sa eshte e vertete kjo? Sepse kur kam diskutuar me njerez te tjere e hedhin poshte, thone qe nuk ka shanse te mbijetoje. Sa e vertete eshte? Faleminderit!

Elda (3 vite më parë)

 • MD Mimoza Keta - obstetre - gjinekologe Gjinekologja përgjigjet
  MD Mimoza Keta

  Përshëndetje Elda.

  Në mjeksinë e sotme, lindja pas javës së 37-të konsiderohet si lindje normale. Përpara kësaj periudhe, konsiderohet si lindje parakohe. Nga sa më sipër, mirë është që lindja të ndodhë sa më afër kohës së termit. Është e kuptueshme se lindja në muajin e 8-të është më e favorshme sesa lindja në muajin e 7-të dhe mjeksia është e aftë të bëjë që edhe këta fëmijë të rriten dhe zhvillohen normalisht.

  Gjithë të mirat.

Shto Koment

 • (2 vite më parë)
  urimeeeeeeeeeeeee
 • (2 vite më parë)
  Urime!
 • aresa (2 vite më parë)
  E gezofshim përjetë!

kthehu
Kontakt
© Beba Ime 2010. Kjo uebfaqe përmban informata të një natyre të përgjithshme dhe është e dedikuar vetëm për nevoja edukative. Nëse keni shqetësime për shëndetin tuaj apo për shëndetin e fëmiut tuaj, duhet gjithmonë të konsultoheni me mjekun apo me personel tjetër profesional medicinal.