Pëlqeje në
E pelqej BebaIme.com në Facebook


A eshte shtatzeni jashte mitres apo eshte akoma heret?

Pershendjetje, une para 2 ditesh kisha nje shqetesim, 1 pike gjak pash ne breke. Ju me preferuat te shkoj te gjinekologu. Mua lajmin qe jam shtatzene me dha nje gjinekolog ku e bera viziten e pare  tha qe 98% je shtatzene dhe po e shoh 1 pike te zeze, kurse mbreme shkova te nje gjinekologe tjeter, dhe kur ajo me kontrolloi ne ultraza tha qe mitra eshte bere gati per nje shtatzani por ende nuk eshte ngjit asgje ne miter, dmth nuk pa embrion, une jam shume e shqetesuar, mos jam shtatzane jashte mitres, apo eshte akoma heret per tu pare dicka ne ultraze, qe 8 dite me jane vonuar menstruacionet. Cfare mund te me thoni ju sa kohe pas vonimit te ciklit mund te duket ne ultraza qe jam shtatzene?

Albulenë Salihu-beqiri (1 vite më parë)

  • MD Mimoza Keta - obstetre - gjinekologe Gjinekologja përgjigjet
    MD Mimoza Keta

    Përshëndetje Albulena

    Nëse ekzmainimi ekografik bëhet me sonda vaginale, shtatzënia mund të dallohet edhe në fund të javës së 5-të. Ekografitë abdominale/nga barku, e vlerësojnë shtatzëninë edhe në javën 6-të e mbase edhe më tutje. Por vlerësimi me beta hCG, është mjaft efikas, prandaj mos hezito ta bësh.

    Uroj të ketë ndodhur ajo që pret.

Shto Koment

kthehu
Kontakt
© Beba Ime 2010. Kjo uebfaqe përmban informata të një natyre të përgjithshme dhe është e dedikuar vetëm për nevoja edukative. Nëse keni shqetësime për shëndetin tuaj apo për shëndetin e fëmiut tuaj, duhet gjithmonë të konsultoheni me mjekun apo me personel tjetër profesional medicinal.