Pëlqeje në
E pelqej BebaIme.com në Facebook


Menstruacionet pas lindjes

Mirdita doktoreshe! Une kam lindur para 5 muajve vajzen dhe tani me jane paraqitur menstruacionet e para pas lindjes, ne lindjen e pare nuk me ishin paraqitur deri 8 muaj pas lindjes,a eshte normale qe paraqiten ne kete periudhe si dhe a mbron gjidhenia nga shtatzania?

Beki (4 vite më parë)

  • MD Mimoza Keta - obstetre - gjinekologe Gjinekologja përgjigjet
    MD Mimoza Keta

    Tek nënat që ushqejnë fëmijët me qumësht gjiri, ardhja e menstruacioneve mund të ndodhë edhe 6-të muaj pas lindjes. Janë evidentur raste kur menstruacionet e para pas lindjes vijnë edhe pas 4 javë, deri edhe pas një viti.

    Metoda e amenoresë së laktacionit (ushqimi i fëmijës vetëm me qumësht gjiri), është metodë tranzitore për kontrollin e shtatzënive të pa padëshiruar.

    ps. në rubrikën “Perinatologjia” të uebfaqjes bebaime.com, do të gjeni artikullin “planifikimi familjar pas lindjes”, me informacion më të plotë rreth këtij argumenti.

Shto Koment

kthehu
Kontakt
© Beba Ime 2010. Kjo uebfaqe përmban informata të një natyre të përgjithshme dhe është e dedikuar vetëm për nevoja edukative. Nëse keni shqetësime për shëndetin tuaj apo për shëndetin e fëmiut tuaj, duhet gjithmonë të konsultoheni me mjekun apo me personel tjetër profesional medicinal.