Pëlqeje në
E pelqej BebaIme.com në Facebook


Dylli ne vesh

Pershendetje doktor.


Djali im eshte 3.5 muajsh, dylli ne vesh perndryshe veshi i zhytur a mund ti shkaktoje dhimbje bebes? Une jetoj jashte, ketu bebes sime ja kan pastruar mjeket veshet me uje sepse kishte dyll dhe per ate bebja ime ishte shume e shqetesuar dy ditet e fundit. Ju lutem me te me pergjigjeni se jam shume e merakosur.

Melisa (4 vite më parë)

  • Dr. Med. Selim Thaqi - pediatër - neonatolog Pediatri përgjigjet
    Dr. Med. Selim Thaqi

    Prezenca e dyllit ne vesh eshte dukuri e zakonshme tek femijet e moshave te ndryshme. Ne asnje menyre nuk preferohet pastrimi ne thellesi i veshit me shkopinje per shkak te efektit te kundert qe mund te arrihet. Duhet pastruar vetem dylli i cili ka dalur jashte kanalit te veshit. Dhembje veshi shkakton pezmatimi akut i veshit dhe jo prezenca e dyllit ne te. Tanime ekzistojne substanca te ndryshme ne forme te pikave dhe shprucimeve te cilat mund te perdoren per pastrimin e veshit tek femijet.

Shto Koment

  • Fatjon (3 vite më parë)
    A guxon te perdoret mandorina per femijen 2 vjeqar?

kthehu
Kontakt
© Beba Ime 2010. Kjo uebfaqe përmban informata të një natyre të përgjithshme dhe është e dedikuar vetëm për nevoja edukative. Nëse keni shqetësime për shëndetin tuaj apo për shëndetin e fëmiut tuaj, duhet gjithmonë të konsultoheni me mjekun apo me personel tjetër profesional medicinal.