Pëlqeje në
E pelqej BebaIme.com në Facebook


Kondicioneri dhe bebet

Pershendetje doktor. Doja t'ju pyesja e mund te perdoret kondicioneri per femijet bebe? Kam vajzen 5 muajshe dhe po djersit shume sidomos nga koka, e vesh holle vetem me nje body. Mund t`ia ndez kondicionerin ne vere? Po ne dimer a ka problem te ngrohet me kondicioner? Flm.

Rea Tirane (2 vite më parë)

 • Dr. Med. Selim Thaqi - pediatër - neonatolog Pediatri përgjigjet
  Dr. Med. Selim Thaqi

  Përshëndetje Evi,

  Vishni bebin me rrobe të holla. Mund ta ketë panolinën dhe një kanatiere pa mëngë, ndërsa natën mbulojini vetëm barkun.

  Në mëngjes dhe në mbrëmje kur kemi ulje të temperaturës, hapni dritaret, ndërsa gjatë ditës duhet ti mbani të mbyllura si dhe me roleta apo perde të lëshuara. Në dritare mund të vendosni ndonjë folie reflektuese e cila mban madje 70 përqind të nxehtësisë të rrezeve të diellit.

  Fëmija nuk guxon të qëndrojë dhe të fle në hapsirën ku qëndron kondicioneri. Dhomën e fëmijëve freskojeni duke mbajtur dyert hapur në mënyrë që të freskohet nga ajri i hapsirës së afërt.

  Gjithë të mirat.

Shto Koment

kthehu
Kontakt
© Beba Ime 2010. Kjo uebfaqe përmban informata të një natyre të përgjithshme dhe është e dedikuar vetëm për nevoja edukative. Nëse keni shqetësime për shëndetin tuaj apo për shëndetin e fëmiut tuaj, duhet gjithmonë të konsultoheni me mjekun apo me personel tjetër profesional medicinal.