Pëlqeje në
E pelqej BebaIme.com në Facebook


Myku i gojës tek fëmijët

Doktoresha, e kam vajzen 1 muaj e gjysem por ka myk ne goje, doja te dija nga se krijohet sepse une e ushqej femijen me qumesht gjiri dhe gjate kesaj kohe s`kam marre as ilace e as antibiotike, nga se mund te shkaktohet e me cfare kurohet? Ju falenderoj per pergjigjet.

Elda (3 vite më parë)

 • Dr. Niketa Koliçi - pediatre - neonatologe Pediatri përgjigjet
  Dr. Niketa Koliçi

  Pershendetje Elda!

  Myku ka disa shkaqe dhe marrja e antibiotikeve nga nena eshte vetem nje prej tyre!

  Shkak tjeter mund te jene edhe myku i thithkave te gjirit qe shkaktohet ose nga perdorimi i te brendshmeve sintetike apo edhe kur gjiri ka ragade!

  Per trajtim mund te perdorni Nystatini pluhur sublingual (poshte gjuhes) 1/4 e tab 500.000UI.

Shto Koment

kthehu
Kontakt
© Beba Ime 2010. Kjo uebfaqe përmban informata të një natyre të përgjithshme dhe është e dedikuar vetëm për nevoja edukative. Nëse keni shqetësime për shëndetin tuaj apo për shëndetin e fëmiut tuaj, duhet gjithmonë të konsultoheni me mjekun apo me personel tjetër profesional medicinal.