Pëlqeje në
E pelqej BebaIme.com në Facebook


Adoleshentët e “refuzuar” nga shoqëria mund të preken nga sëmundje të rënda


15.11.2012 - Adoleshentët ndoshta edhe nuk gabojnë rreth asaj që problemet e veta i marrin si çështje për "jetë a vdekje". Nuk është aspak e thjeshtë të jesh i refuzuar nga shoqëria.

Përqeshja dhe përjashtimi i tyre nga shoqëria për ta është një riti përmes të cilit njerëzit kalojnë në moshën e adoleshencës, por kjo mund të lërë pasoja serioze në shëndetin e adoleshentëve pas një periudhe të caktuar kohore.

Studimi më i ri që ishte kryer me adoleshentët e gjinisë femërore, të cilat kishin qenë të “refuzuara” dhe të izoluara nga shoqëria ka vërtetuar se si pasojë e kësaj ato mund të vuajnë nga sistemi i dëmtuar imun. Nëse përmes situatave të tilla kalojnë në kohë të vazhdueshme, atëherë gjendja e tyre vetëm sa mund të përkeqësohet, kështu që ju shtohet rreziku nga sëmundja e diabetit, sëmundjet e zemrës, sulmit në tru... etj./zhurnal/


e-mail print

Shto Koment

kthehu
Kontakt
© Beba Ime 2010. Kjo uebfaqe përmban informata të një natyre të përgjithshme dhe është e dedikuar vetëm për nevoja edukative. Nëse keni shqetësime për shëndetin tuaj apo për shëndetin e fëmiut tuaj, duhet gjithmonë të konsultoheni me mjekun apo me personel tjetër profesional medicinal.