Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

Tema

Lind fëmija i parë në botë i krijuar nga tre persona

29.09.2016 - BBC raporton se ka lindur fëmija i parë në botë për të cilin është përdorur një teknikë e re e fekondimit nga tre persona, transmeton Gazeta Express.

Abrahim Hassan, fëmija 5 mujor është konstatuar se ka marrë me sukses tri ADN’ja të tre personave të ndryshëm. ADN’në e nënës së tij, babait dhe të një dhuruesi të spermës.

Mjekët amerikan nuk kanë besuar shumë se ADN’ja e dhuruesit të huaj të spermës mund të funksionojë, mirëpo sipas analizave që iu bënë fëmijës rezultoi se ai mbanë tri ADN.

Ekspertët thonë se ky zbulim është një hap i madh në fushën e mjekësisë.

Burimi: GazetaExpress

/komuniteti