Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

Tema

SHBA heq detyrat e shtëpisë për nxënësit, nuk kanë efekt

27.09.2016 - Shumë shkolla fillore në SHBA kanë hequr detyrat e shtëpisë për fëmijët në mënyrë që ata të kanë më shumë kohë për lojë, sport, familje, lexim dhe gjumë.

Drejtori Orchard School në Burlington, Vermont, tha se fëmijët parashkollorë deri në klasën e pestë të shkollës fillore u janë hequr detyrat e shtëpisë për shkak se sipas hulumtimit të tij, detyrat e shtëpisë nuk kanë efekt në përmirësimin e arsimit.

Në shkollat tjera fillore detyrat e shtëpisë janë paraqitur në formën e aktiviteteve jashtëshkollore të tilla si leximi, duke luajtur jashtë, shoqërimi me familje dhe gjumë të detyrueshëm.

Burimi: gazetadita.al

/komuniteti