Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

Tema

Nëna, 4 vjet pa ngrënë
22.08.2012 - Që nga koha kur ishte shtatzënë katër vjet më parë, Charlene Johnstone nuk ka qenë...
Mosha e babait e lidhur me sëmundjet mendore
23.08.2012 - Një studim gjenetik gjeti prova se rritja e numrit të sëmundjeve të lindura mendore...
Ushtrimet rigoroze vonojnë shtatzëninë tek gratë me peshë normale
30.08.2012 - Por, ushtrimet rigoroze nuk duken të ndikojnë negativisht në fertilitet tek gratë me...
Vrasësja 10-vjeçare në gjykatë
03.10.2012 - Një 10-vjeçare në shtetin amerikan të Mejnit u shndërrua në personin më të ri në...
Detyrat e shtëpisë duhet të bëhen me orar
03.10.2012 - Edhe kryerja e detyrave të shtëpisë duhet të jetë e ritualizuar, kjo do të thotë...
Aktivitet fizik gjatë shtatzënisë, fëmijë më inteligjentë
17.09.2012 - Nënat shtatzëna të cilat duan që fëmija i tyre të ketë një memorie të mirë dhe...
“Babai më i mirë në botë”
01.10.2012 - Një seri fotografish të një babai me vajzën e tij të vogël janë bërë shumë të...
Mjekët suedezë transplantojnë mitrën
19.09.2012 - Mjekët në Suedi kanë njoftuar se kanë realizuar transplantimin e parë të mitrës “nga...
Si krijohen fëmijët e përkëdhelur
21.09.2012 - Prindërit dhe fëmijët kanë ndryshuar. Ka një shtim të tepërt të numrit të fëmijëve...
Të rrisësh dy fëmijë që nuk dëgjojnë
26.09.2012 - Arjoli është 15 vjeç. Një djalë shumë i dashur dhe me dhunti, por jo gjithmonë arrin...
Ushtrimet intensive nuk ulin mbipeshën te fëmijët
03.10.2012 - Një hulumtim në Britaninë e Madhe ka treguar se vetëm aktivitetet fizike nuk do t’u...
Tabelë probabiliteti për shtatzaninë
07.10.2012 - Një formulë e re që parashikon shanset e grave për të mbetur shtatzanë është përpunuar...
Fëmijët që gërhasin
11.10.2012 - Femijet qe gerhasin gjate femijerise se hershme mund te kene probleme me sjelljen, si agresiviteti...
Fëmijët mbajini larg celularëve
10.11.2012 - Celularët duhen mbajtur larg fëmijëve. Sipas një studimi të Institutit Kombëtar...
Gruaja perfekte nuk ekziston
25.11.2012 - Gruaja perfekte nuk ekziston dhe kushdo që dëshiron të bëhet e tillë për partnerin...
Suedi, kukulla për djem dhe pistoleta për vajza
27.11.2012 - Një kompani e madhe që prodhon lodra për fëmijë në Suedi ka reklamuar kukulla për...
SHBA, rekord negativ për lindshmërinë
30.11.2012 - Lindshmëria në Shtetet e Bashkuara të Amerikës regjistroi normën më të ulët në...
Depresioni i paslindjes
05.11.2012 - Ardhja në jetë e një fëmije është eksperienca më e bukur që mund të ndodhë në...
E mitura me gjuhën që rritet pa pushim
11.12.2012 - Një fëmijë e lindur me një sëmundje të rrallë, që bënte gjuhën e saj të rritej...

/komuniteti