Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

Këshilla rreth gjidhënjes në zona publike

Amësia është virtualisht e paplotë nëse mungon kënaqësia e praktikës rreth gjidhënjes. Secila nënë kënaqet nga kjo përvojë, pa dyshim. Ushqyerja me gji e fëmijës tuaj, është më e shëndetshme se sa ushqyerja me shishe. Shumica e nënave hezitojne ti ushqejnë fëmijët me gji në zona publike, sepse ndihen në siklet apo kanë turp. Dhe pikërisht për këtë, shumë nëna fillojnë ti ushqejnë me shishe fëmijët e tyre, gjë e cila nuk duhet bërë. Gjidhënja i jep fëmijës të gjithë ushqimin e nevojshëm për të.

Veshja gjithmonë bën një dallim, kur është fjala për nënat gjidhënëse. Duhet të sigurohen që janë veshur në mënyrë të duhur, që ushqyerja e fëmijës së tyre të jetë sa më e rehatshme dhe më e respektuar për të dy, në të njejtën kohë. Rehatia vie automatkisht, kur jepni gji në intimitetin e shtëpisë, por respekti rrezikohet nëse e bëni të njejtën gjë në zona publike, kur nuk jeni të veshura ashtu siç duhet për atë qëllim. Për këtë arsye, veshni një këmishë me pulla, me diçka për tu mbuluar përderisa ushqyeni foshnjen e vogël, në mënyrë që të ruani respektin tuaj edhe kur jeni në publik.

Pulloverët janë shumë komfortë, kur keni të bëni me gjidhënjen në zona publike. E tëra që ju nevojitet, është ti zbërtheni pullat dhe foshnja juaj do të ushqehet rehatshëm, duke mos iu ekspozuar juve në publik.

Në rast se keni nevojë për më shumë mbulim për të ushqyer foshnjen tuaj me gji në publik, mbani me vete ndonjë batanije që të mbani fëmijën më të qetë nën të. Mbuloni veten me batanije në çdo kohë qe ju duhet për të ushqyer foshnjën. Mos bëni panikë nëse përballeni me disa situata, kur e kuptoni që janë ca gjëra, pa të cilat nuk mundeni. Pra, qëndroni të mbuluara dhe jepni gji të lumtura.

Pregatitni veten mentalisht, që të jeni mjaft të mençura për t`u përballur me publikun, sepse tani keni përgjegjësi për të cilat duhet të kujdeseni. Mos u turpëroni apo pengoni nga shikuesit, të cilët mund të ju bëjnë të dobëta dhe negative. Pra, kuptoni që bota gjithmonë do të jetë në këtë mënyrë dhe ju duhet të ushqeni me gji fëmijën tuaj, qoftë në publik, qoftë në shtëpi, në kohën kur foshnja ka nevojë. Qëndroni të forta dhe mentalisht të organizuara, në mënyrë që të jeni në gjendje të përballoni situata të tilla.

Shikoni se mos gjeni ndonjë qoshe kur jeni në publik, në mënyrë që ju të mund të uleni të përballura me ndonjë mur, përderisa ushqeni fëmijën tuaj në intimitet. Edhe nëse ju duhet ta ushqeni fëmijën tuaj në të hapur në publik, ju lutemi mos bëni panikë. Në vend të panikës, mundohuni që të gjeni ndonjë zonë të sigurtë, më intime dhe komforte, dhe ndihmoni të vogëlit tuaj që të ushqehet. E tërë idea është që, të gjeni zgjidhje të cilat janë të mira për ju dhe shëndetin e foshnjes tuaj, sesa të gjeni zgjidhje në ushqimin me shishe.

Ruajtja e higjienës së trupit tuaj, gjatë ushqyerjes së fëmijës tuaj me gji, është e një rëndësie të madhe. Pastroni veten pas çdo gjidhënjeje, duke mbrojtur të vogëlin tuaj nga sëmundjet e ndryshme. Qëndroni të pastërta dhe mbani foshnjen tuaj të mbrojtur, fundi fundit, kjo është më e rëndësishmja.

Përveç kësaj, kjo është pjesa më e mirë e amësisë dhe në vend që ta urreni atë, duhet të bëni përpjekje për të shijuar këtë fazë. Jini të qeta dhe ndihmoni fëmijës tuaj që të ushqehet në mënyrë të duhur. Gjeni zgjidhje, në vend që të vendosni për metoda të lehta siç është ushqyerja me shishe. Hobet gjithashtu ndihmojnë në këtë drejtim, por duhet praktikë e shpeshtë në përdorimin e tyre për të arritur aftësinë.

/komuniteti