Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-andrologun

Spermogrami

Prsh doktorr,une ka dy vite e gjyse qe kam abort edhe skam.mbet shtatzane ma,jam nen kontrolla prrdori clomifen estrofen sepse qelizat nuk.jan aq te rritura tash kete muaj me ka thene doktorri ti marr disa ineksione,kam berre dhe hsg me kan dal.te mbyllura njeri kanal.eshte hapur,burri ka bere spermogramin : d Jan vlerat:viskoziteti normal,aglutinacion nuk.Ka,volumi 3ml,numri 20x10'6/ml,levisshmeria 60%,levisshmeria progresie %10(a)%20(b),levizja e mire,qeliza te rrumbullaketa 0.1x10'6 tpms 18x10'6,morfologjia (meusc) <1%nomal. Dhe ka shkru pas pergaditjes. Parametri teknik pure sperm,numri 4x10'6/ml,levisshmeria 90%,levisshmeria progresive %30(a)%40(b),levizja %ha (+),pms ,desha te tregoj qe burri ka Epilepsin dhe perdor Tegretol 400mg,a ndikon kjo diqka? Faleminderit per kohen.

Egzona Krasniqi (7 vite më parë)

Dr. Evin Dani - androlog
Andrologu përgjigjet
Dr. Evin Dani

 

Pershendetje, ne kuadrin e thellimit te lengut spermatike, per te arritur ne konkluzionin e mundesise per te ngelur shtatzane apo te abortit, duhet te bere analiza e quajtur Fragmentimi a DNA, kjo eshte nje anlize qe ka filluar te realizohet ne disa laboartore Seminologjike ashtu si eshte dhe laboratori jone, tani nje praktike e bere pothuajse ritine tek ne per kete ekzminimi. Nepermjet ketij ekzaminimi ne arrijme te kuptojme pamundesine per realizimin e kesaj shtazanie. Ndoshta do te jete nje takim me i afer per te ekzaminuar kete problem.

 

/komuniteti