Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-biokimistin-klinik

Staphylococcus aureus

Pershendetje e nderuar, Kam djalin 2.5vjeqar dhe shpeshher ka infeksion ne syrin e majt, deri tash ia kam mjeku me dexa-gentamicin dhe chloramphenicol, por prap I eshte perserit.Tani ja kam bere edhe strishon e syrit dhe I ka dal bakteria staphylococcus aureus dhe oshte rezistent ne te gjithe llojet e antibiotikevr perveq ne Ciindamycin dhe ne Vancommycin, ju lutem me tregoni qfar duhet te ndermar per largimin e kesaj bakterie, sa zgjat, dhe me largimin e saj a dote thot se ddjali im me nuk oshte rezistentne antibiotike por vetem ky lloj bakterie eshte? Pres pergjigjen me padurim Pune te mbare juve, dhe gjitha te mirat!

Arta Arta (10 vite më parë)

Dr. Mrika Kutllovci - Pervetica - mjek - biolog
Biokimisti klinik përgjigjet
Dr. Mrika Kutllovci - Pervetica

Pershendetje znj.Arta,

falemnderit per pyetjen tuaj, eshte ceshtje e fushes se mikrobiologjise dhe okulistikes (oftalmologjise), gjithsesi ne po iu pergjigjemi pasi konsultuam dhe mjekun okulist (oftalmolog), dhe sipas mendimit te tij duhet mikrobiologu te testoj ndjeshmerine ne Tobramycin, ose kanamicine, dhe vizite me okulistin (specialist te semundjeve te syrit).

Per cdo paqartesi na kontaktoni ne nr tane te telefonit, ose ne nr:049789407, ose eja ne laborator.

Gjithe te mirat.

/komuniteti