Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-biologun

Urgjent - hepatiti b

Pershendetje i nderuar kam nje pyetje qe me shqeteson rreth hepatit b para viti kam ber analizat dhe me kan dal kto vlera trigliceridet 2.12mmol/l bilirubina totale 28.5mmol/l ne baz te ketyre rezultateve a do te thot se une jam e infektuar me hepatitin b te lutem doktorr une kam ber te gjitha analizat ketu ne shtetin tash ku jetoi se di a me kan ber ket analiz per hepatitin b po kam ber shum analiza sme ka cekur qe kam hepatitin b a ka mundur te jet e momentit ajo vler e ngritur apo keto vlera tregojn egzakt qe une jam e infektuar me hapitin b te lutem te enjten kam kontroll me trego se cilen analiz ta bej qe te bindem se jam apo nuk jam e infektuar me hepatit kerkoj falje e ster zgjata por jam shum e shqetesuar tash kur kuptova per rreziqet nga ky hepatit

Blerina ???? (9 vite më parë)

Dr. Rigers Balla - mjek - biolog
Biologu përgjigjet
Dr. Rigers Balla

Pershendetje,

Per ceshtjen konkrete me saktesisht merret mjeku i laboratorit. Ai ju konfirmon saktesisht diagnozen dhe ju sygjeron analizat qe duhet te beni per te percaktuar shqetesimin tuaj. Megjithate backroundi im me lejon tju sqaroj shkurtimisht qe niveli i bilirubines i larte ne serum jo domosdoshmerisht indikon infektimin me hepatit. Pije te ndryshme dhe ushqime apo edhe faktore te tjere mund te shkaktojne rritje te bilirubines ne gjak.

Per percaktim me te sakte duhet ti drejtoheni mjekut te laboratorit.

Me respekt

Rigers Balla

/komuniteti