Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-pediatrin

Ushqimi

Me falni a me tregoni, djali im i mbush 5 jave, cfare ushqimi duhet me i dhene dhe nuk kam gji a muj me kthy djalin ne qumesht alpsko 1.6 e kam ne llaktovit?

Emi (13 vite më parë)

Dr. Med. Selim Thaqi - pediatër - neonatolog
Pediatri përgjigjet
Dr. Med. Selim Thaqi

Foshnja deri në moshën 4-6 muajshe duhet të ushqehet vetëm me qumësht gjiri ose qumësht formulë (qumësht për foshnje). Qumështi komercial ("i lopës""tetrapak"), është i fundit që duhet të përdoret për ushqimin e foshnjes në moshën e foshnjes tuaj, edhe ate vetëm në rast të pamundësive shëndetësore ose materiale për format paraprake të të ushqyerit. Edhe kur fillohet të ushqehet me qumësht komercial, qumështi duhet të jetë yndyrë plotë (3,2...3,5%) deri në moshën 2 vjeçare.

/komuniteti