Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

Tema

Nëna, 4 vjet pa ngrënë

22.08.2012 - Që nga koha kur ishte shtatzënë katër vjet më parë, Charlene Johnstone nuk ka qenë në gjendje për të ngrënë, pasi shtatzënia e saj e ka paralizuar stomakun e saj.

Charlene, tani 24 vjeçare, shpenzon 14 orë në ditë duke marrë ushqyes përmes infuzioneve.

Në shtatzëninë e saj të hershme , ajo kishte zhvilluar gastroparesis, një kusht që zvogëlon aftësinë e stomakut që të boshatisë përmbajtjen e saj edhe pse nuk ka bllokim.

Shkaku i saktë i kësaj sëmundje është i panjohur, edhe pse mjekët besojnë se mund të jetë shkaktuar nga një përçarje e sinjaleve nervore në stomak.

Mjekët besojnë se ndërsa ai ishte në barkun e nënës, fëmija Hayden- i cili kishte lindur 4.53 kg mund të ketë pushuar që nervat të ofrojnë informacion për zorrët.

Pas lindjes, Charlene ishte në gjendje të mbajë ndonjë ushqim në barkun e saj dhe pesha e saj ra dukshëm.

Pas shumë vuajtjeve të barkut ajo kaloi shtatë muaj të plotë në spital.

“Kam dashur shumë që të shkojë në shtëpi që të përkujdesem për fëmijën tim mirëpo ishte e pamundur” tha Charlene.

Gjendja e saj u përmirësua pasi mori stimulues kardiak, pasi kryerjes së një operacion shumë të vështirë, me 2010, mirëpo ende është duke marrë stimulues./indeksonline/

/komuniteti