Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

Nënat Shkruajnë

Zorra e trashe shkaku i shume semundjeve ?

Ne librin "Zorra e lire" e mjekut Amerikan Bernard Xhensen, nje mjek Italian Kostakurta shkruan: "Per nje bote me te mire shkoni mesoni veten dhe te tjeret, une jam me ju".Ndersa vete Bernard Xhensen shkruan: "Ajo qe jeni duke bere eshte per vitet e sotme, dhe per vitet e ardhshme.

Po e fillojme pastrimin pas dhembeve me zorren e trashe. Ajo eshte 1 m , 30 cm dhe diameter 7-8cm. Pastrimi i zorres se trashe eshte nje veprim i rendesishem per shendetin e njeriut. Ajo duhet te behet menjehere duke e vendosur seriozisht per ta bere kete veprim. Zorra nuk mund te pastrohet dot vete, as ushqimet nuk e favorizojne kete. Duke patur nje zorre te bllokuar ajo eshte shkaktare kryesore per shume semundje si dhe shkaktare per mosthithjen e vitaminave, proteinave dhe kriprave minerale, nga ushqimet qe ne hame. Me pastrimin e zorres trupi do te kete me shume energjidhe vitalitet. Pasi zorra te jete liruar nga papastertite kalohet ne fazene dyte qe eshte heqja dore nga zakonet e ngrenies dhe te pirjes se ushqimeve qe bllokojne zorren. Mund tu duhen muaj dhe vite qe te rregullohet shendeti juaj, sepse muaj dhe vite kane qene ato qe ju keni abuzuar me trupin tuaj. Kur do te jete arritur nje eleminm korrekt i papastertive te zorres, jemi ne gjysem te rruges, pjesa tjeter! eshte rindertimi i indeve qe jane demtuar me pare. Patrimi i zorres behet per te rregulluar ne menyre efikase punimin e zorres. Ne nje prej tregimive te mjekeve te autopsise tregohet se nje person pasi i eshte bere autopsia zorra e trashe e tij ka patur 18 kg mbeturina te cilat i ka mbajtur ne barkun e ti ngado qe ka shkuar. Ndersa nje moter muslimane pasi ka pastruar zorren e saj per disa dite ka rene 5 kg ne peshe. Pse?Keshtu edhe me keq 18 kg.

Te kesh kujdes per zorret duke krijuar zakonet e tua eshte gjeja me e rendesishme qe mund te rikuperoje nje njeri gjate fazes se rikuperimit te shendetit.

Dr.Xhon Harvi Kellog ishte ne dijeni te shume rasteve te disa lloj operacionesh qe ishin evituar me pastrimin dhe vitalitetin e zorres. Ai ishte i bindur qe perqindja e semundjeve te vendeve te civilizuara te botes jane pre deficences se zorre. Demonstrimet midis zorres dhe semundjeve nuk le asnje dyshim qe intoksikimi i trupit dhe shkaku i shume semundjeve vjen prej zorres se trashe. Pjesa e fundit e zorres ka nje dimension te tille qe kerkon nje zbrazje te saj cdo 6 ore. Por si shkak i zakoneve tona mbajme kete papasterti per 24 ore, rezultati :ulcer dhe kancer. Nje zorre e paster jep nje shendet te mire. Apandesiti, infeksioni i bajameve, ne melci , ne temth, disfunksionet kardiake dhe te eneve te gjakut, arteriet, sinoziti, reumatizma etj, pa asnje dyshim kane origjine ne nje zorre pertace qe nuk funksionon sic duhet. Duhet te na bejne te mendojme numri i madh i operacioneve te fistulave, homorroideve shqetesimet e prostates i tumoreve etj. Pjesa me e madhe e njerezve ! gjate femijerise nuk kane qene edukuar qe ta kuptojne rendesine e nje nxjerrje te duhur te perditshme. Zorra e trashe eshte organi kryesor qe duhet te mbahet paster dhe format e pastrimit te zorres se trashe do ti trajtojme pas ketij shkrimi.

Disa metoda per pastrimin e zorres se trashe:

Duke pare rendesine e madhe te pastrimit te kolonit nga papastertite dhe mbetjet po tregojne disa menyra te pastrimit te zorres se trashe.

Pastrimi i kolonit me faren e mbreterve (euphorbia lathyrus).Kjo fare shkakton diare te forta ndoshta dhe vjellje. Eshte pastrues mjaft i mire i zorres. Perdoren 7 kokrra per 21 dite.

Pastrimi i kolonit me nje perzierje 1 liter uje 1 luge mjalte 1 luge caji kripe te zeze deti dhe 1 limon i shtrydhur perzihen te gjitha dhe pihetn per 1 ore ne mengjes esell.

Pastrimi i kolonit me vaj kastori pihet esell ne mengjes 1 luge gjelle per 14 dite.

Pastrimi i kolonit me ane te sulfatit te magnezit 1 luge gjelle esell ne mengjes te shkrire ne nje gote uje te ngrohte per 14 dite.

Pastrimi i kolonit me ane te klizmes. Merret nje qese plastike e trashe e forte 2 litroshe ne nje perfundim ku mund te vendoset nje zorre pastaj vendoset uji cezem e vogel per komandimin e ujit dhe ne fund vendoset nje tub rreth 15 cm i cili futet ne anus. Qesja mbushet me uje te ngrohte dhe ne te shkrihet 2 luge gjelle kripe te zeze uji futet ne anus dhe keshtu behet klizma.

Pastrimi me hidrokolon terapi. Ky pastrim nuk behet ne Shqiperi por ne Itali p.sh behet ne spital. Ka dhe menyra te tjera per pastrim me bime te ndryshme qe nese dini dicka mund te kontriboni per paraqitjene e tyre sepse pastrimi i kolonit eshte nje ceshtje shume e rendesishme ne mbarevajtjen dhe shendetin tone. 06/2012

/komuniteti