Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-gjinekologun

Forma e mitres per shtatzani

PErshendetje doktor, me 28 janar kisha abort spontan ne javen 8 ose 9(si dhe pastrim ) arsyeja ishte moszhvillimi i embrionit. Ishte shtazania ime e pare, analiza kam bere, urinokulturure,strisho cervikale dhe vaginale, nuk ka dale infeksion si dhe jam ne pritje te analizave torch. Mirepo ajo cfare dua te pyes eshte forma e mitres sime eshte Septate uterus, por kane dyshuar qe mund te jete edhe Bicornuate uterus , disa me kane propozu per operim ndersa disa gjinekolog me kane propozu te tentoj prape per shtatzani pasi gjasat jane edhe per te shkuar mire shtazania, kuptohet ekziston mundesia edhe e abortit? Ju lutem a mund te me keshilloni ju se cila eshte alternativa me e mire , si dhe a ka ndikim kjo lloj mitre mbetjen shtatezen apo vetem pas shtatzanise, si dhe perpos mundesise per te abortuar dhe lindjes se parakohshme, a mund te afekto ne anomali te embrionit ?

Liza Liza (3 muaj më parë)

Dr. Mr. Sc. Shpend Ramadani - Specialist gjinekolog - obstetër
Mjeku përgjigjet
Dr. Mr. Sc. Shpend Ramadani

Pershedetje

Forma e mitres dybrinjore apo uteir bicornua nese vie deri te shtazenia nuk shkakton abort te parakohshem por vetem ne shtatzeni te avancuar per shkak se kaviteti i mitres eshte me i vogel mund te vie deri te lindja para kohe mirepo mund te shkoj shtatzenia edhe deri ne fund. Kjo form e mitres nuk ndikon ne zhvillim embrional, ne zhvillimin e ndonje animalie. Anomalite e frytit ndodhin per arsye te tjera e jo nga forma e mitres.

 

Dr. Mr. Sc. Shpend Ramadani

Specialist gjinekolog - obsteter

Tel . +383 44 120 609

Liza Liza (3 muaj më parë)
Falemninderit shume !

/komuniteti