Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-logopeden

E folura te djali

Pershendetje. Djali ne gusht i mbush 3 vjet eshte nje femij shum i levishem gjate gjithe kohes eshte ne levizje rralle her ndodh qe te qendroj me shume se 5 min ulur,kupton cdo gje qe i themi apo ndodh pereth por ende nuk ka filluar te flasi disa fjale i ka thot mami, babi, te dua, treni, busi, dhe vetem gjera te pakuptimta thot ne gjuhen e vet nuk ndalet,, do doja te dija sugjerimin tuaj ta drejtoj ne specialist pasi qe jam ber merak apo me kohen do te filloj qe te flas...?

Xh A (3 vite më parë)

Arta Abdullahi - Logopede
Logopedja përgjigjet
Arta Abdullahi

Përshëndetje e nderuar

Ju këshilloj të konsultoheni me logopedin apo psikologun të dergoni femiun në vizite për arsye është e nevojshme me pa femiun se ne çfarë niveli është i zhvilluar kontakti, bashkeveprimi, dhe zhvillimi i gjuhës dhe i komunikimit.

Për arsye se në moshën 3 vjeqare fëmijet rritin ndjeshëm kuptimin e fjalëve,emërton objekte dhe pjesë të trupit, përsërit një fjali të thjeshtë, përsërit dy-tre shifra, kurse nga ana perceptimet fëmijët interesohet për muzikën, televizorin dhe filmat.

Xh A (3 vite më parë)
Faleminderit shum shum. Ju pershendes

/komuniteti