Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-stomatologun

Dhembi i pjekurise

Pershendetje doktor. Ka filluar te me dali dhembi i pjekurise dhe me ka dale me enjtje dhe dhimbje. Kam shkuar tek dentisti dhe me tha qe ka dale me qelb. Pas mjekimit tha duhet ta heqesh me operacion. A ka dhimbje ajo heqje?

Elda Elda (7 vite më parë)

Dr. Renata Pulja - mjeke - stomatologe
Stomatologu përgjigjet
Dr. Renata Pulja

Përshëndetje Elda,

Ndodh shpesh që dhëmbët e pjekurisë të dalin me probleme, si të enjtur, mund të dalin të shtrembër etj... Në këto raste rekomandohet heqja e tyre. Sigurisht në rastin tënd duhet kaluar më parë problemi i infeksionit që është krijuar tek dhëmbi yt. Pas kësaj kryhet heqja e dhëmbit. Gjatë heqjes nuk do të ndjesh dhimbje, sepse heqja e dhëmbit bëhet nën efektin e anestezisë lokale. Më pas duhet të ndjekësh këshillat e mjekut stomatolog për të shmangur problemet e ndryshme. Ndoshta mund të kesh dhe dhimbje të lehta pas heqjes, por me qetësues të lehtë çdo gjë do të kaloj shumë shpejt.

Të uroj shërim të shpjet.

/komuniteti