Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/25 muajsh

Si po rritet fëmija juaj

Redon Hasimja - 25 muajsh

Fëmija juaj tashmë është i aftë e kompetent për të ecur. Hapat e tij tani shtohen edhe më shumë dhe ai fillon të bëhet më i aftë në ecje, duke vendosur fillimisht thembrën në tokë e më pas gishtat, ashtu si shumica e të rriturve. Ai është gjithashtu duke u bërë më i aftë në lojrat fizike, të tilla si kërcimi dhe hedhja e topit. Ndërkohë, ai është shumë më i aftë në kujdesin ndaj vetes – si për shembull larja e dhëmbëve të vet, (edhe pse ai ende ka nevojë për ndihmë), si dhe larja e tharja e duarve të veta.

Jeta juaj: Kujdesi për veten

Ju mund të filloni të kuptoni se është pak më e lehtë për tu kujdesur për fëmijën tuaj, tani që ai është në gjendje të bëjë më shumë për veten, si për shembull të përpiqet të ulet vetë në vendin e tij në makinë, apo të mbledhë lodrat e tij, kur do.

Këshilla për prindërit: Për flokë të shëndetshëm

'Djali im ka shumë flokë në kokë, por ai gjithmonë e ka urryer momentin kur unë ja kam larë kokën, deri sa vendosa ta çoj atë në kurse noti për foshnja. Kur mësoi të fusë nën ujë fytyrën e tij, dhe të bëjë flluska, ai filloi të kënaqej jashtëzakonisht. Ai shpejt mësoi të bëjë këtë gjë edhe në banjë, dhe të shpëlajë flokët e tij në të njëjtën kohë.' – M

Komuniteti

Nëse jeni të shqetësuar se sa shumë, apo sa pak, po ha i vogli tuaj, ose nëse keni disa ide mbi receta ushqimore për të ndarë, vizitoni komunitetin tonë.

Fakte për tu marrë në konsideratë

Si ta bëni të voglin tuaj të interesuar për oturakun e tij.

Shtoni çdo muaj, disa libra të vlefshëm në bibliotekën e fëmijës suaj.

/komuniteti