Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

Perinatologjia

Mirë se erdhët në rubrikën e Perinatologjisë.

Perinatologjia është degë e obstetrikës dhe gjinekologjisë, që përfshin kujdesin e ofruar për nënën gjatë shtatzënisë së saj dhe kujdesin menjëherë pas lindjes. Kjo fushë është e njohur edhe si ilaçi nënë-fetale.

BebaIme.com ju dëshiron lexim të këndshëm.

Muaji Tetor - Muaji i Ndërgjegjësimit për Kancerin e Gjirit
Muaji Tetor në të gjithë botën është muaji i ndërgjegjësimit për kancerin e gjirit, për të...
Qelizat staminale prej kordonit kërthizor, një dhuratë tepër e çmuar për t`u flakur tej
Qelizat staminale: tulla ndërtuese të jetës Trupi i njeriut përbëhet nga më tepër se 200 lloje...
Mbrohu nga kanceri i qafës së mitrës
Kanceri i qafës së mitrës, është një tumor që formohet në qafën e mitrës. Qafa e mitrës ndodhet...
Çrregullimet normale të shtatzënisë 6
Në fillimet e shtatzënisë, një pjesë e mirë e grave ndjejnë ftohtë. Kjo gjendje vjen si rezultat...
Çrregullimet normale të shtatzënisë 5
Tek disa gra, sidomos në muajt e parë të shtatzënisë, gjinjtë bëhen më të ndjeshëm edhe nga...
Çrregullimet normale të shtatzënisë 4
Gjatë shtatzënisë, me rritjen e peshës së barkut, krijohet një hark më i theksuar i kolonës vertebrale,...
Çrregullimet normale të shtatzënisë 3
Urinimi i shpeshtë në shtatzënisë, ndodh nga influenca e disa faktorëve që kombinohen me njëra...
Çrregullimet normale të shtatzënisë 2
Infeksionet vulvo-vaginale nga myku/kandida, janë infeksione të zakonshme që prekin gratë gjatë...
Çrregullimet normale të shtatzënisë 1
Edhe gjatë shtatzënive që konsiderohen normale, mund të lindë ndonjë problem i vogël, i përkohshëm....
Sindromi i ovarit policistik
Sindromi i ovarit policistik është pasojë e çrregullimit të nivelit të hormoneve seksuale femërore....
Ekografia obstetrikale
Ekografia obstetrikale është një ekzaminim që bazohet në përdorimin e ultratingujve me frekuencë...
Fekondimi in vitro
Deri pak kohë më parë, për shumë çifte ishte e pamundur të kishin fëmijë. Sot ekziston një...
Vetë kontrolli i gjirit
Vetë kontrolli i gjirit, është një nga mënyrat e kapjes së hershme të kancerit të gjirit. Vetë...
Aborti dhe pasojat e tij
Është e vërtetuar se abortet shoqërohen me pasoja psikologjike, sociale dhe shëndetsore....
Infeksionet pas abortit: Bakteremia dhe Shoku septik
Bakteremia dhe shoku septik janë gjendje të lidhura ngushtësisht. Bakteremia përkufizon praninë...
Të kuptuarit e mamogramit dhe rreziku nga kanceri i gjirit
Mosha është faktori më i rëndësishëm nga rreziku për kancerin e gjirit. Sa më e moshuar që jeni,...
Lindja pas ditës së 280-të
Kohëzgjatja mesatare e një shtatzënie, është pranuar lindja në ditën e 280-të duke filluar numërimin...
Infeksionet Seksualisht të Transmetueshme
Çdo personi në moshën ripodhuese, i ndodh që së paku një herë në jetë të jetë infektuar nga...
Gruaja shtatzënë dhe mjeku obstetër-gjinekolog
Ka disa shenja, që e bëjnë gruan të dyshojë për fillimin e shtatzënisë. Enjtja e gjinjve. Për...
Sindroma paramenstruale
Jeta riprodhuese femërore, fillon pas ardhjes së menstruacionit të parë. Prandaj vajzat, duhet të...
Kanceri i qafës së mitrës
Organet e njeriut jo rrallë mund të preken nga deformime qelizore, të cilat shpesh bëhen shkak për...
Dhëmbja gjatë aktit seksual
Ndonjëherë raportet seksuale mund të jenë të dhëmbshme duke sjellë si pasojë reduktim të numrit...
Lehonia: Lehonia normale
Lehonia, në gjuhën mjeksore quhet periudha puerperale. Ajo fillon nga çasti i daljes së placentës...
Lehonia: Planifikimi familjar pas lindjes
Metodat e kontracepsionit paslindjes Shtatzënia e padëshiruar e nënave të reja në ditët e paslindjes,...
Lehonia: Këshilla mbi higjienën dhe shëndetin e gjirit
Në mënyra të ndryshme, njerzit flasim për higjenën e personale. Realizimi i dy dusheve trupore në...
Lehonia: Qumështi i gjirit
Gjëndrave të qumështit gjatë kohës së shtatzënisë Në gjëndrat e qumështit ndodhin ndryshime,...
Disa vëzhgime për rreth moshës së shtatëzanisë
Vëzhgime mbi moshën e martesës së femrave Në opinionin e përgjithshëm, mbizotëron mendimi se...
Muzika në shtatëzani dhe në lindje
E kemi shijuar dhe e dimë të gjithë, se të dëgjosh muzikë ndjen kënaqësi. Studime të ndryshme,...

/komuniteti