Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/26 muajsh

Si po rritet fëmija juaj

Redon Hasimja - 26 muajsh

Deri më tani, ndoshta fëmija juaj do të jetë duke përdorur rreth 50 fjalë të veçuara, të ndërtojë fjali të thjeshta me dy fjalë, dhe të ndjekë komandat me dy hapa, të tilla si "Të lutem merri këpucë e tua dhe sillja ato babit". Ju me siguri mund të arrini të kuptoni se çfarë fëmija juaj është duke thënë, gati gjysmën e kohës, por mos prisni që të kuptoni çdo gjë që ai thotë, derisa ai të jetë rreth katër vjeç. Fëmijët e vegjël shpesh i ngatërrojnë përemrat, kështu që ju mund të shikoni se ai i shmang ato tërësisht duke thënë: "vëllai merr" apo "bebi hedh".

I vogli juaj do të vazhdojë të dobësohet ende, pas ditëlindjes së tij të dytë. Koka e tij rritet më ngadalë dhe gjymtyrët e tij dhe fillojnë të zgjaten më shumë, duke e bërë trupin më proporcional e që i ngjan më shumë trupit të një të rrituri. Ju mund të mendoni se ai nuk është duke ngrënë mjaftueshëm – por vazhdoni ti ofroni fëmijës tuaj një përzgjedhje ushqimesh të shëndetshme, dhe në gjithçka që ai do të hajë, do të përfitojë.

Jeta juaj: Testimi i kufijve

Durimi juaj mund të shterojë ndonjëherë kur i vogli juaj është duke analizuar limitet e tij, duke mos ndjekur udhëzimet tuaja. Mund t’ju ndihmojë nëse ju përpiqeni të vini veten në pozicionin e fëmijës tuaj – pak këndvështrim i botës sipas pikëpamjes së fëmijës tuaj, mund të përbëjë ndryshimin e madh.

Këshilla për prindërit: Udhëtimet me fëmijë

'Udhëtimi gjatë pushimeve, me djalin tim po bëhet më i lehtë tani që ai ka filluar të rritet më shumë, por atij ende i duhet kohë për tu përshtatur në një vend të ri, kështu që unë gjithmonë i marr disa lodra të vogla dhe disa objekte familjare për të, në mënyrë që ta ndihmojë atë të ndihet si në shtëpi' – S.

Komuniteti

Nëse jeni duke planifikuar një pushim bashkë me fëmijën tuaj dy vjeçar, vizitoni komunitetin tonë për ide dhe këshilla nga prindër të tjerë.

Fakte për tu marrë në konsideratë

Arritjet në zhvillim të fëmijës tuaj – një libër foshnjesh, i mbushur me detajet e arritjeve të fundit të fëmijës tuaj, është një kujtim që do ta çmoni.

Ja vlen të planifikoni me kujdes, pushimet tuaja të ardhshme, duke mbajtur në mendje udhëtimin e familjes.

/komuniteti