Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/28 muajsh

Si po rritet fëmija juaj

Redon Hasimja - 28 muajsh

Fëmija juaj tashmë mund të jetë në gjendje të kontrollojë veprimet e tij, por jo gjithmonë emocionet e tij. Në këtë moshë, ai është ende i prirur për të vepruar duke ju shtyrë, tërhequr, duke bërtitur dhe duke u zemëruar. Ju mund të ndani këshilla për përballimin e kësaj situate, në komunitetin tonë. Është diçka e zgjuar, për të mos vendosur standarte tepër të larta. Ju nuk mund të prisni sjellje të përsosur nga ai gjithë kohës, dhe shpërthimet e zemërimit e inatit, janë mënyra e tij për t’ju treguar kur ai është i irrituar apo i mërzitur dhe nuk mundet më të mendojë në mënyrë të drejtë.

Kujtojini vazhdimisht atij se biseda dhe të folurit, jep rezultate më të mira – dhe lavdërojeni atë, kur ai bën përpjekje për të komunikuar me ju, me fjalë. Ndërkohë, sigurohuni që ju jeni duke komunikuar me të shumë mirë. Shpjegojini pse rregullat janë të nevojshme. Në vend që ti thoni atij që ai nuk mund të dalë në rrugë pa mbajtur dorën e një të rrituri, flitini se pse kjo gjë nuk është e sigurt, në mënyrë që ai të kuptojë arsyen e paralajmërimit tuaj.

Jeta juaj: Rikthimi në jetën tuaj të zakonshme

Nëse fëmija juaj është gati të fillojë të shkojë në çerdhe, ju papritur mund të shikoni se tashmë keni pak më shumë kohë të lirë për veten tuaj. Ndoshta ju mund të filloni të praktikoni një hobi tuajën, të nisni disa stërvitje ose edhe të bëni ndonjë punë nga shtëpia.

Këshilla për prindërit: Kujdesi për dhëmbët e fëmijës tuaj

'Unë kam luftuar gjithmonë për ta bërë vajzën time që të pastrojë dhëmbët e saj siç duhet, por tani ajo ka marrë një furçë dhëmbësh elektrike dhe i pëlqen shumë të pastrojë vetë dhëmbët e saj' – R.

Komuniteti

Nëse sjelljet sfiduese të fëmijës tuaj po ju detyrojnë të kaloni përtej kufijve tuaj, vizitoni faqen e komunitetit tonë për të gjetur prindërit e tjerë i përballojnë këto situata.

Fakte për tu marrë në konsideratë

Ju mund të nxisni aftësitë e fëmijës tuaj për të shkruar dhe ngjyrosur, duke i dhënë atij shumë pajisje të artit.

Ide mbi receta për ushqime të familjes.

Këshillat më të mira të prindërve, për të mësuar fëmijën tuaj të përdorë tualetin.

/komuniteti