Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/29 muajsh

Si po rritet fëmija juaj

Redon Hasimja - 29 muajsh

Fëmija juaj është ndoshta në gjendje për të veshur vetë disa nga rrobat e tij, dhe gjithashtu mund të emërtojë pjesët kryesore të trupit të tij. Ai mund gjithashtu të jetë në gjendje të identifikojë disa ngjyra, ose një person mik, përmes emrit të tij. Ndërkohë që ai rritet duke u bërë më i vetëdijshëm për atë se çfarë të tjerët mendojnë dhe ndjejnë, ai do të bëhet më i interesuar për të luajtur me fëmijët e tjerë, në vend që thjesht ti shoqërojë ata.

Jeta juaj: Të folurit me fëmijën tuaj

Bisedat me të voglin tuaj, janë një mundësi e mrekullueshme për ta ndihmuar atë në ndërtimin e aftësive të tij verbale. Për shembull, në qoftë se ai thotë se "makina shkon", ju mund të thoni: 'Po, makina e kuqe është duke kaluar në rrugë shumë shpejtë.' Ai nuk është ende në gjendje të imitojë fjalët tuaja të mëdha apo fjalitë komplekse, por ai është duke mësuar nga shembujt tuaj.

Këshilla për prindërit: blerja e sendeve të dorës së dytë

'Tani që ne kemi dy fëmijë dhe të shpenzimi i të hollave është shtuar, unë kam vendosur një rregull për të mos blerë më lodra të reja. Unë kam gjetur disa lodra të dorës së dytë, në disa dyqane bamirësie dhe në dyqane që kanë zbritje – dhe kam krijuar hapësira të reja në shtëpi, duke i dhënë lodrat e vjetra për fëmijët e miqve të mi' – P.

Komuniteti

Vizitoni komunitetin tonë për më shumë ide se si të pakësoni shpenzimet tuaja.

Fakte për tu marrë në konsideratë

Ju mund të keni menduar tashmë për të patur një tjetër fëmijë. Zbuloni më shumë rreth boshllëqeve të moshës mes vëllezërve dhe motrave, dhe si ato ndikojnë tek familjet.

/komuniteti