Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/31 muajsh

Si po rritet fëmija juaj

Redon Hasimja - 31 muajsh

Fëmiu juaj ka njohuri të plotë se si duhen të jenë gjërat në pajtim me rregullat dhe standardet e të rriturve . Ai mund të shqetësohet nga devijimi i normave – si psh. nëse dikush ha puding në kohe të drekës apo nëse kujdestarja nuk i bën gjërat ashtu siç i bëni ju.

Për një kohë të shkurtë, ai do të mësojë se gjërat nuk shkojnë gjithmonë sipas modelit dhe kjo gjë është shumë në rregull.

Jeta juaj: fakte nga jeta

Tani ju mund të filloni ti plotësoni disa nga pyetjet e vështira që i bëjnë foshnjet. Kapërceni të gjitha metaforat dhe eufemizmat, dhe thuajeni drejtë. Pyetja: “ Çfarë është ai?” nga vajza vogël e cila sheh babain e saj lakuriq: “ Është penis.” Nuk keni nevojë të hyni në detale në këtë moshë. Sa më shumë që ta komplikoni, më shumë konfuzë do ta bëni fëmiun.

Këshilla për prindërit: shkuarja në qerdhe

"Nëse vogëlushit tuaj i ka ardhur koha për të filluar qerdhen në kohën kur ju prisni një foshnje tjetër, regjistrojeni atë pak më herët nëse mundeni. Në atë mënyrë ai nuk do të ndihet sikur e largoni atë për të bërë vend për foshnjen e re.” A.

Fakte për tu marrë në konsideratë

A janë djemtë më të ngadalshëm se sa vajzat në trajnimet për të urinuar në oturak?

Mbani vogëlushin tuaj afër jush, kur jeni jashtë shtëpisë.

Momente vogelushësh – çfarë të prisni nga vogëlushi juaj 31-36 muajsh.

/komuniteti