Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/32 muajsh

Si po rritet fëmija juaj

Redon Hasimja - 32 muajsh

Njohuria e fëmiut tuaj për njerëzit e tjerë vazhdon të zhvillohet, ai do të fillojë të ndryshojë fjalorin mvarësisht se me kë flet. Për shembull, ai do të fillojë të përdorë fjalë dhe tone të ndryshme të zërit gjatë bisedës me të rritur. Mund të vëreni se përdorë një gjuhë më të thjeshtë me fëmijë të vegjël.

Jeta juaj: pavarësia e rritjes

Me avancimin e vogëlushit tuaj për ti bërë gjërat vetvetiu, si larja dhe tharja e duarve, ju do ta keni më të vështirë që të mos ndërhyni.

Mundohuni të qëndroni të qetë – nuk ka rëndësi nëse banjo është një gallatë, por e rëndësishme është që vogëlushi juaj të zhvillojë vetbesimin për t`u kujdesur për vetveten dhe të bëhet i pavarur.

Nga oturaku në toalet

Ju mund ta inkurajoni vogëlushin tuaj të mos përdorë më oturakun dhe të përdorë toaletin duke e lejuar t`ju shikojë ju dhe partnerin tuaj se si e përdorni. Gjithashtu tregojini se ku e hidhni nevojën e tij nga oturaku, ashtu që të kuptojë se ku përfundon “puna” e tij.

Sigurohuni që toaleti është komfort për vogëlushin tuaj sepse ato mund të duken të mëdha dhe tmerruese për të vegjëlit.

Këshilla për prindërit: dërgimi vogëlushit tuaj në parashkollorë

"Që ta ndihmoni vogëlushin tuaj që të shkojë në parashkollorë, mbajini ligjerata gradualisht dhe filloni ta leni për 15-30 minuta dhe jo për tërë kohën gjer sa të mësohet. Kjo gjë mua më ka ndihmuar. Djali im në këtë mënyrë e ka kuptuar që në fund të ditës do kthehet përsëri në shtëpi.”- L.

Fakte për tu marrë në konsideratë

A duhet ti leni një llampë me dritëz nate vogëlushit tuaj në dhomën e tij?

Çfarë nëse vogëlushi juaj refuzon të ulet në tavolinë për të ngrënë?

/komuniteti