Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/33 muajsh

Si po rritet fëmija juaj

Redon Hasimja - 33 muajsh

Duke afruar ditëlindja e tretë e vogëlushit tuaj, ju mund ta vëreni atë të bërë më kurioz rreth disponimit të njerëzve të tjerë – ai mund të jetë kureshtarë pse është vëllau i tij i mërzitur apo pse gjyshja është duke vuajtur.

Duke i dhënë sqarim atij, i ndihmoni që të mësojë që emocionet janë normale dhe është në rregull të bisedoni rreth tyre – dhe sigurojeni atë që nuk ka bërë asgjë të gabuar.

Jeta juaj: ballafaqimi me temperamente të ndryshme

Ju mund të keni vënë re që fëmiu juaj është duke mësuar diçka rreth disponimit të tij dhe zgjedhjeve të tij natyrale – duke qenë i qetë, aventurier, reflektues apo komunikativ – duke u bërë më i dukshëm.

Ju mund ta inkurajoni atë butësisht që të eksplorojë anë të ndryshme të vetvetes por sigurohuni që ai ta kuptojë që pavarësisht temperamentit të tij, ju e doni atë. Për shembull, ju mund ti ndihmoni fëmiut të turpshëm të komunikojë me fëmijë të tjerë por asnjëherë ta tallni atë nëse iu kthen shpinën.

Respekti përgjithshëm se si ajo komunikon me botën do ta ndihmojë atë që të ndihet më sigurtë dhe më konfidentë.

Ulëse e re për makinë?

Nëse vogëlushi juaj është rritur për ulësen e tij të vjetër të makinës, ndoshta do të duhej të filloni të mendoni ta bleni një të re. Gjeni ku janë ulesët më të sigurta për makina për vogëlushin tuaj dhe sigurohuni që ta instaloni atë në mënyrë të drejtë.

Përkujtojini vetes për rregullat e ulëseve të makinave për fëmijët.

Këshilla për prindërit: shtrati fëmiut

"Ne ishim të brengosur se si ta bartim djalin tonë nga shtrati familjar në atë të fëmiut – nuk dëshironim ta shtyejmë nëse ai nuk ishte i gatshëm për këtë. Prandaj ne bartëm shtratin e tij në dhomën tonë të gjumit për disa javë. Ishte shumë ngushtë, por mendoj që i ndihmojë atij që të mësohet me shtratin e tij." – G.

Plus

Nëse keni nevojë për kujdestare fëmijësh, ndoshta mund të gjeni zgjedhje tek gjej kujdestaren e bebaime.

Fakte për tu marrë në konsideratë

Probleme me trajnime oturaku: çfarë të bëni nëse vogëlushi juaj përsëri është duke hasur në probleme në lidhje me të dhe si ta bëni vogëlushin tuaj të mos konsumojë qumësht gjatë natës?

A refuzon vogëlushi juaj të përdorë toaletin?

/komuniteti