Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/34 muajsh

Si po rritet fëmija juaj

Redon Hasimja - 34 muajsh

Duke u rritur fëmijët, ata bëhen më të interesuar për tu bërë më socialë. Fëmiu juaj mesa duket ka filluar të mendojë për shokët e lojës, dhe po mëson që ato mirësi të vogla – si ndarja dhe dhënja e gjërave – janë pjesë të shoqërisë.

Loja imagjinative gjithashtu merr pjesë në jetën e tij. Shumë fëmijë, sidomos ata pa motra dhe vëllezër, krijojnë shokë imagjinativ të lojës, gjatë moshës 2 vjeç e gjysmë gjer në 3 vjeç. Ata ofrojnë ngushëllim dhe janë përgjegjës për gjërat që fëmiu juaj nuk do ti kishte bërë. Por shumica humbin interesimin për shokët imagjinativ nga mosha 6 vjeç.

Jeta juaj: një ndihmesë

Të gjithë flasin se si dyvjeçarët janë të tmerrshëm, por ata harrojnë që të shohin se sa ata duan që të ndihmojnë rreth shtëpisë! Ata dëshirojnë të jenë pjesë e botës rreth tyre dhe ata ju duan dhe ju admirojnë. I vogli juaj do të dëshirojë të ju ndihmojë rreth shtrimit të tryezës, palimit të teshave apo mbledhjes së lodrave – dhe tani keni mundësinë që ti mësoni disa shprehi të mira. Mos harroni ta shpërbleni me përqafime dhe të puthura.

Këshilla për prindërit: inkurajoni shprehi të mira ushqimi

"Vajza ime kishte filluar të bëhet shumë e bezdisshme në vaktet e ushqimit derisa bëra një përpjekje që ta involvoja atë në pregatitjen dhe zierjen e ushqimit. Tani ajo ha shumë mirë – por vetëm nëse ajo e pregatit vet darkën!” – D.

Fakte për tu marrë në konsideratë

Si ta parandaloni që vogëlushi i juaj të ndihet i lënë pas dore nga ardhja e foshnjes tjetër në jetë.

Si ta ushqeni vogëlushin tuaj.

Çfarë të provoni nëse vogëlushi juaj ende derdh lëngun e tij.

/komuniteti