Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/35 muajsh

Si po rritet fëmija juaj

Redon Hasimja - 35 muajsh

Tani fëmiu juaj mesa duket ka nevojë vetëm për një dremitje gjatë ditës, apo edhe asnjë. Ju mund ti ofroni një orar të qetë, për pushim pasditeve – edhe nëse nuk fle – mund të jetë pjesë qetësuese e ditës së tij dhe ditës tuaj. Në këtë moshë, ai ka nevojë për ca privacitet, dhe kohë për tu relaksuar i vetëm gjatë ditës së bujshme.

Duke qenë i interesuar në dallimet në mes të vajzave dhe djemve është pjesë normale e rritjes. Provoni që të mos reagoni të shokuar nëse e gjeni fëmiun duke bërë zbulime anatomike me një fëmijë tjetër. Bëjini të ditur të dy fëmijëve që organet gjenitale duhet mbajtur privatë dhe argëtojini me ndonjë aktivitet tjetër.

Jeta juaj: duke u adaptuar me lojën e vogëlushit tuaj

Fëmiu juaj mund të fokusohet mirë në një aktivitet dhe është duke zhvilluar më shumë aftësi sociale të sofistikuara. Ai mund të fillojë së shpejti të luajë lojëra më të strukturuara me të tjerët.

Këshilla për prindërit: fjetja e vogëlushëve

"Qëkur vajza ime fillojë të shkojë në qerdhe, ajo ndihet shumë e përgjumur dhe ende ka nevojë që të pijë qumësht. Qerdhja është shumë e lodhshme dhe aktualisht ajo fle më mirë se sa më herët" – H.

Fakte për tu marrë në konsideratë

Trajnimi për oturakë – çfarë funksionin dhe çfarë jo!

Ndihmoni vogëlushin tuaj të flejë mirë.

/komuniteti