Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

20 leksione të mëdha nga fëmijët e vegjël

Bota juaj mund të jetë gjysmë-reale dhe gjysmë-imagjinare

Hej baballarë, dëgjoni: Përderisa ju jeni të zënë duke i mësuar fëmijës tuaj se si ti lidh këpucët, si të shkruaj alfabetin, dhe të ndalojë teshtimën mbi ju, djali apo vajza juaj kumton disa urtësi për ju.

Ja këtu gjenden 20 gjërat të cilat nuk duhet ti harroni asnjëherë, pa marrë parasysh se sa vjeç jeni.

1. Mëngjesi është ushqimi më i rëndësishëm gjatë ditës.

2. Ndonjëherë është më mirë të jeni plotësisht të hapur me njerëzit, sikur qe jeni me të afërmit të cilët dëshirojne që ju të bëni diçka të turpshme ose te lodhshme për një çerek shkëlqimi.

3. Të bërit pyetje është se si i kuptoni ju gjërat nga jashtë. Shumë, shumë pyetje.

4. Një këshilluese thotë: “Unv kur nuk kam bërë shok/shoqe si ato që kam bërë në moshën kur isha 12 vjeç.” Ajo ka të drejtë. Truku është që të bëheni shok/shoqe sikurse që ishit në atë moshë: argëtuese dhe besnike, pa ndonjë varg të bashkangjitur.

5. Loja është punë. Qasjuni kohës tuja joproduktive me seriozitetin e fëmijës 5 vjeçar për të gjetur hartën e thesarit të fshehur.

6. Djemtë e vërtetë nuk e prekin ujin me gishtërinjë. Ata kërcejnë në të.

7. Vajzat kanë leshra. Edhe ato që ju njihni në disa bare, poashtu.

8. Ju e keni urryer këtë kur ua thonin të rriturit, “Do të shohim”, “Është e papranueshme”. Prandaj mos e thuani as ju.

9. E vetmja mënyrë për të kuptuar se si gjërat funksionojnë është që ti çmontoni ato. (Kjo është ende një këshillë e mirë për të ndjekur një problem kompleks).

10. Egziston një arsye përse nuk i jepet kredit kartela një 8 vjeçari. Supozohet që duhet kursyer para, para se të bleni një lodër të re.

11. Trupi juaj është projektuar për hedhjen e topit te bejsbollit, dhe kërcimet në bordet e zhytjeve dhe gjëra të ngjashme. Në gjuhën sekrete të fëmijëve, fjala "fitnes" nuk ekziston. Ajo quhet "të kesh kënaqësi."

12. Bota juaj mund të jetë gjysmë-reale dhe gjysmë-imagjinare.

13. Puna në shtëpi godet. Nëse ju merrni punët ti kryeni në shtëpi, ju e keni prishur tashmë natën, edhe martesën tuaj, edhe familjen edhe jetën tuaj.

14. Gjithçka e tepruar si thonë, mund tju shkaktojë dhëmbje stomaku. Si psh. viski.

15. Të rriturit më të shkëlqyer kanë qenë ata të cilët gjenin kohë që tju ndëgjojnë. A dëshironi që edhe ju të jeni një nga ata të shkëlqyerit, apo jo?

16. Ishulli i thesarit, Drakula. Librat më të mirë, janë ata të cilët lexohen gjatë natës nën driten e lehtë.

17. Shfrytëzoni adrenalinën si një ilaç të shansit. Ju nuk keni nevojë për një birrë, tenxhere, apo duhan për të kaluar kohë të mirë.

18. Puthja e një vajze në faqe është një punë e madhe. Puthja e buzëve të saj është një punë edhe më e madhe. Duke parë lakuriq një vajzë për herë të parë, është një ngjarje madhore, një tjetërsim jete.

19. Për të arritur një cak në urinim, kërkon kohë për tu bërë kampion.

20. Të parit e një sërie vetëtimash reale, është më e mirë, se sa ta shihni atë përmes HDTV. Shiu nuk është diçka për tu mallkuar, por për ta shijuar. Nxitoni, para se të ndalojë./bebaime.com/

/komuniteti