Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

Çështje të mbijetesës për nënat e vetme

Në shoqërinë e sotme është normale për të parë dy persona të një gjinie me fëmijë apo një nënë duke qenë prind i vetëm për një fëmijë. Ata punojnë së bashku, për të sjellë në jetë fëmijën, por në botën e sotme të qenurit një nënë e vetme është bërë gjithashtu një realitet. Më parë, të qenurit nënë e vetme normalisht kishte të bënte me rrethanat dhe jo për shkak të zgjedhjes së saj. Rrethanat mund të ishin vdekja e partnerit apo dezertimi. Tani kjo mund të jetë divorci ose ndarja për shkak të zakoneve të atit, me të cilat ishte e vështirë për të jetuar gjatë gjithë jetës.

Me kohë kjo ka ndryshuar, të qenurit nënë e vetme, është një zgjedhje e saj edhe pse e tmerrshme për të tjerët. Shumë gra, për shkak të natyrës së rrethanave ose dashurisë për profesionin, nuk dëshirojnë të hyjnë në martesë për të marrë përgjegjësitë, të mbajnë shtëpinë, dhe të lindin fëmijë.

Edhe në botën e sotme, nënat e tilla përballen me shumë vështirësi për të lindur fëmijën. Në shkollë ose në disa regjistra të tjerë publik, u kërkohet të shkruajnë emrin e babait, por përpjekja e vazhdueshme do të mund të ndihmojë nënën që të ketë sukses. Një nënë e vetme, duhet të mbajë në mendje gjërat në vijim.

Vështirësia e parë është për të gjetur mbështetje në rast emergjence. Nënat e vetme që jetojnë pranë prindërve të tyre ose të afërmve të tjerë mund të kenë besimin për të marrë mbështetje nga ata, por ato që jetojnë në vende të largëta duhet të vënë në vend ndonjë marrëveshje alternative. Nënat e tilla, aq sa është e mundur, duhet të bëjnë marrëveshje me kujdestaret për kujdesjen e fëmijëve. Por kujdes, kujdestaret duhet të rekrutohen nga ndonjë agjenci për kujdestare dhe të sigurohen që kredencialet e saj kanë qenë të kontrolluara.

Nëna e vetme duhet të jenë në kontakt me zonjat e vetme në mënyrë të ngjashme, në mënyrë që në rast nevoje ajo mund të marrë ndihmën e tyre. Për këtë miqtë duhet të takohen apo të ftohen në vendin tuaj në mënyrë që fëmijët të luajnë së bashku, për të bërë njohje midis tyre. Fëmija duhet ti njoh personat të cilët ndoshta do të vijnë në ndihmë në rast nevoje ose emergjence.

Çdo person dëshiron pak kohë për veten qoftë edhe kohë të shkurtë. Është ide e mirë, të merrni kohë të lirë jashtë zyrës për t'u kujdesur për nevojat tuaja, si të vizitoni ndonjë sallon floktarie, ndonjë dyqan, apo ndonjë vend tjetër për të marrë energji.

Është thelbësore për të bërë punë gatimi mundësisht për të gjithë javën gjatë pushimit, në mënyrë që çdo ditë, të keni kohë për të kaluar me fëmijën tuaj. Përfshirja e fëmijëve në punët e përditshme do të jetë e dobishme. Për të qenë një nënë e vetme e suksesshme, është e nevojshme të bëni edhe planifikimin e minutave në nivelin më të mundshëm.

/komuniteti