Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

Nëna që njëkohësisht punon dhe ushqen foshnjen me gji

A mund të vazhdon ushqyerjen me gji pas kthimit në punë?

Përdorni vatat për gjinjë për të mbrojtur rrobat nga njollat.

Po, mundeni. Nëse jetoni afër punës apo keni ndonjë kujdestare fëmijësh, ju mund të bëni pushime për të ushqyer foshnjen me gji. Nëse kjo nuk është e mundshme, atëherë keni dy zgjidhje:

Opcioni 1: Ju mund të mbledhni qumështin nga gjiu me anë të pompës së gjirit. Ruani qumështin e mbledhur dhe mund tia jepni kujdestares së fëmiut. (Nëse nuk keni qumësht të mjaftueshëm, plotësojeni me formulë.) Ju ende do të jeni të aftë për të ushqyer foshnjen me gji kur nuk jeni në punë.

Opcioni 2: Nëse ju nuk mund të pomponi qumështin nga gjiu apo nuk doni, ju mund të filloni të zëvendësoni gradualisht ushqimet ditore me formulë përderisa jeni në punë, ndërsa në shtëpi të vazhdoni të ushqeni me gji. Por mbani në mend që nëse nuk pomponi gjiun gjatë ditës, furnizimi me qumësht do të fillojë të iu pakësohet. Qumështi të cilin iu prodhon trupi mund të mos e kënaq foshnjen tuaj, madje nëse mjafton vetëm për ushqim në mëngjes dhe në mbrëmje.

Cilat janë përparësitë e pompimit gjatë punës?

Pompimi gjatë punës e stimulon prodhimin e qumështit, prandaj ju do të keni qumësht të mjaftueshëm gjatë gjidhënjes. Gjithashtu, ju mund të mbledhni qumështin duke pompuar, në këtë mënyrë foshnja do të ketë përparësitë e të ushqyerit e shëndetshëm me qumësht të gjiut edhe kur ju nuk jeni aty. Për më shumë, pompimi mund të jetë mënyrë e mrekullueshme që të ndiheni të lidhur me foshnjen tuaj edhe gjatë ditës.

Një nga gjërat më të mira nga pompimi gjatë punës është kthimi në shtëpi tek foshnja e cila dëshiron të ushqehet me gji. Ju do të strukeni me të menjëherë, re-vendosni lidhjen tuaj, dhe të filloni gjidhënjen në mënyrën më të mirë që mundeni.

Që të siguroheni që foshnja të kërkojë të ushqehet me gji kur ju të jeni kthyer në shtëpi, pyetni kujdestaren e foshnjes që të mos e ushqejë për një ore para se ju të ktheheni në shtëpi. Pastaj ju dhe foshnja juaj, mund të vendosni rilidhjen tuaj çdo ditë. Kjo gjë mund të jetë gjithashtu edhe e bezdisshme – dhe për të bërë një gjë të tillë në punë mund të ndjeheni çuditshëm- por shumë nëna e praktikojnë pompimin për të përfituar nga benefitet e tij.

Si mund ta menaxhoj pompimin në punë në mënyrë të suksesshme?

Ju nevojitet:

• Një pompë gjiri, preferohet të jetë automatike dhe të ketë mbledhje të dyfishuar që të mund të pomponi të dy gjinjtë njëkohësisht

• Shishet apo qeset për të vendosur qumështin në to

• Qasje në frigorifer apo në ftohës të vogël ku mund ta ruani qumështin të ftohur derisa të ktheheni në shtëpi. Shumica e pompave blehen së bashku me pakon e ftohësit.

• Vatat e gjinjëve për të mbrojtur rrobat po qe se rrjedhin

Mësohuni të pomponi në shtëpi para kthimit në punë, që të mësoheni me ndjenjën. Ju do të jeni me konfident gjatë pompimit në punë nëse tashmë e dini se si prodhohet qumështi mjaftueshëm që të mbushni shishen apo qesen. Poashtu, duhet të siguroheni që të keni një vend të fshehur në frigoriferin e punës për të ruajtur qumështin.

Idealisht, do të ju duhet një dhomë private në punë, ku mund të pomponi, ndonjë zyrë të papërdorshme apo ndonjë dhomë konference. Provoni të gjeni ndonjë zyrë e cila mund të kyçet që të mos frigoheni nëse ndokush iu sheh.

Furnizimi juaj me qumësht dallon nga dita në ditë. Për të shtuar rrjedhjen e qumështit, mundohuni të pomponi në të njejtën kohë dhe në të njejtin vend çdo ditë. Relaksohuni dhe shikoni fotografinë e foshnjes apo paraftyrojeni atë perderisa pomponi.

Armiqtë më të mëdhenj tuaj janë stresi dhe lodhja. Mbani në mend, ju jeni nënë e cila ushqen me gji, prandaj ushqehuni mire dhe pini sasi të konsiderueshme lëngjesh gjatë kohës në punë.

Sa shpesh duhet të pompoj?

Pompimi çdo 3-4 orë është ideal. Ky orar do të sigurojë që foshnja të merr tërë sasinë e qumështit që i nevojitet kur ju nuk jeni aty dhe ndihmon që të vazhdoni furnizimin me qumësht për të ushqyer foshnjen tuaj në mëngjes dhe në mbrëmje, dhe gjatë fundjavëve.

Si ta vendos qumështin e gjiut në punë?

Pomponi dhe vendosni qumështin në gotë apo në ndonjë shishe të plastikës. Vërini etiketa shisheve me data, që të mund ti shfrytëzoni me rradhë, për ti shfrytëzuar më parë ato të parat. Vendosini në frigorifer apo ndonjë ftohës tjetër në zyrë.

Nëse e keni shtëpinë larg (më gjatë se 30 minuta udhëtim) atëherë qumështin mbajeni me ndonjë ftohës gjatë kthimit në shtëpi.

A do të duhej ti tregoj të tjerëve në punë që pompoj?

Çelësi i suksesit është përkrahja. Nëse dini për nëna të tjera të cilat poashtu pompojnë gjatë orarit të punës, është ide e mirë për të kërkuar inkurajim dhe këshilla nga ato. Përndryshe, mos i tregoni kolegëve të tjerë se çfarë bëni gjatë pauzave, nese kjo ju bën të ndiheni në siklet, por do të ju duhet ti tregoni udhëheqësit tuaj.

Udhëheqësi juaj i punës duhet të dijë që pompimi nuk ndikon në punën tuaj, prandaj mundohuni ti tregoni që angazhimi ndaj foshnjes tuaj në këtë mënyrë, vetëm sa ju qetëson kokën dhe koncentrimin për të punuar. Në fakt, mund të bëheni edhe më produktive gjatë kësaj kohe (nënat që punojnë zakonisht janë më produktive).

Si ti ndaloj gjinjtë të më rrjedhin gjatë orarit punës?

Gjatë javëve të para të kthimit në punë, gjinjtë tuaj do të jenë të mbushura gjatë kohës së ushqimit dhe mund të ju rrjedhin. Pompimi i rregullt – psh. gjatë pauzave të mëngjesit, drekës apo pasdites – do të ndihmoje që të parandalojë rrjedhjen. Përdorni vatat për gjinjë për të mbrojtur rrobat nga njollat.

/komuniteti