Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

Intime

Frika nga intimiteti

16.02.2015 - Frika nga intimiteti në përgjithësi është një fobi, ankth dhe çrregullim social që rezulton në vështirësi për formimin e marrëdhënieve të ngushta me një person tjetër.

Frika e intimitetit është frika e të qenit emocionalisht ose fizikisht i afërt me një individ tjetër.

Njerëzit me këtë frikë janë të shqetësuar ose frikësuar nga marrëdhëniet intime. Ata besojnë se ata nuk meritojnë dashuri apo përkrahje nga të tjerët.

Ajo fillon të zhvillohet në vitet e para të jetës, si fëmijë, kur ne të përjetojnë refuzim ose dhimbje emocionale, ne shpesh mbyllemi. Ne mësojnë të mos varemi të tjerët si një mekanizëm mbrojtës.

Për të kapërcyer frikën nga intimiteti, ne duhet të sfidojnë qëndrimet tona negative ndaj vetes dhe të mos largojmë të dashurit tanë.

/komuniteti