Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

Intime

Sa shpesh duhet të përqafoni?

24.02.2015 - Ka në fakt një formulë për këtë të hartuar nga psikoterapistja, Virginia Satir:

“Neve duhen 4 përqafime në ditë për mbijetesë. Kemi nevojë për 8 përqafime në ditë për mirëmbajtje dhe për 12 përqafime në ditë për lumturi”

Kjo është për shkak se kur ju përqafoheni, trupi juaj liron hormonin e quajtur oksitocin, i cila redukton kortizolitin (hormon i lëshuar kur jemi të stresuar). Me pak fjalë, më shumë oksitocin të keni, më mirë do të trajtoni streset e jetës.

Një studim ka gjetur se pasi gratë të përqafohen ato kanë presionin më të ulët të gjakut.

Puthja po ashtu ndihmon reduktimin e stresit, rrit sistemin imunitar, lufton infeksionet dhe lehtëson depresionin.

Përqafimi i një kafshe shtëpiake jep të njëjtin efekt.

/komuniteti