Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

Intime

Sekretet e lidhjeve që i mësojmë në mënyrë të vështirë

30.12.2014 - Nga çdo lidhje juaj keni mësuar diçka të re, apo jo? Edhe pse në shikim të parë nuk mendoni se është ashtu, shpesh në fund rezulton se nuk ishte çdo gjë e kotë dhe që në lidhjen e ardhshme nuk do të lejoni të përsëriten gabimet.

Një çift ka vendosur që, në mënyrë anonime, të ndajnë me ne se cilat janë 12 gjërat që i kanë mësuar nga përvojat e mëparshme. Derisa lexoni në lidhje me përvojat dhe njohuritë e tyre, reflektoni mbi atë që keni mësuar, në këtë drejtim, deri më tani.

1. Një nga gjërat më të rëndësishme që kam mësuar është se nuk ka nevojë që njëri nga partnerët të “katandisë gjërat”. Ndonjëherë ndarja është thjesht një zgjidhje më e mirë.

2. Lidhja ime e kaluar e ka demonstruar në mënyrë të qartë se ka gjëra më këqija se të qenit vetëm.

3. Më është dashur të kaloj nëpër tri apo katër lidhje për të kuptuar se lumturia ime nuk ka nevojë të varet nga ndokush, përveç se nga vetja ime.

4. Të jetë i martuar për hir të martesës, nuk është e mjaftueshme. 14 vjet u gënjyem për këtë arsye.

5. Kuptova se njerëzit mund të bëhen të painteresuar për njëri-tjetrin me të njëjtën shpejtësi sikur kur kanë rënë në dashuri. Ju mund të bëni më të mirën e mundshme, por dashuria ndonjëherë venitet vetvetiu dhe nuk ka asgjë më shumë që mund të bëni.

6. Ish i dashuri im më ka mësuar se askush nuk mund të di se çfarë mendoni. Ju duhet të bisedoni hapur me partnerin tuaj për çdo gjë dhe të zgjidhë problemin nëse është e mundur, nëse jo, mos e humbni kohën.

7. Nëse ngriteni për veten tuaj, ju nuk jeni “bushtër”, por person i guximshëm që lufton për atë që mendon se është e drejtë.

8. Nuk ka asnjë mekanizëm kontrolli. Nëse ai dëshiron të të tradhtojë, ai do të bëjë atë. Ju duhet të përpiqemi për ta ndërtuar besimin, por nuk ka asnjë garanci.

9. Kini besim gjithmonë në veten dhe ndjenjat tuaja, pa mashtrim. Ka pasur shumë flamuj të kuq që kam injoruar.

10. Kurrë mos u argëtoni me dikë që thjesht nuk ju pëlqen. Kam hyrë në kontakt me një djalë që ishte i bukur, por asgjë i veçantë. Dhe, ndërsa unë kisha një qasje më ndryshe ndaj lidhjes sonë, ai kishte rënë në dashuri. Kur kam vendosur për t’u ndarë, ai ishte tashmë thellë i dashuruar. Një ndjenjë e tmerrshme.

11. Kam mësuar se jeta ka orarin e vet. Nuk ndodhin gjëra sa herë që ju dëshironi dhe ju nuk mund të ktheni pjesët që ju pëlqejnë.

12. Ndonjëherë të dytë duhet të jenë të përgatitur për kompromis. Kjo duket si të ishte një dukuri normale, por shumë shpesh njëri partner pret që tjetri të ndryshojë dhe të bëhet ai që nuk është, një gjë që vështirë se mund të bëhet realitet.

Burimi: zeri

/komuniteti