Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

Intime

Si ta krijoni një lidhje të shëndetshme

17.08.2016 - Këto janë 5 rregulla përmes të cilave ju duhet ta ndërtoni lidhjen në mënyrë që ajo të jetë e shëndetshme

 

E kaluara nuk mund të fshihet

Ne kurrë nuk do ta harrojmë apo ta fshijmë të kaluarën edhe pse duhet ta harrojmë? Ajo na solli këtu.

Çdo gjë që ne kemi hasur, qoftë e mirë apo e keqe, ishte një përvojë mësimi e projektuar për të ndihmuar evolucionin tonë. Njerëzit në marrëdhënie të shëndetshme nuk kanë harruar plagët e tyre, ata i kanë transformuar ato.

 

Nuk është gjithmonë 50/50

Ndonjëherë është 80/20 dhe kjo është në rregull. Çfarë nuk është në rregull është nëse gjërat qëndrojnë në këtë çekuilibër. Ata që kanë në një marrëdhënie të shëndetshme e kuptojnë se nganjëherë ne kemi nevojë për të dhënë pak më shumë, ndërsa partneri ynë vë fokusin në gjëra të tjera.

 

Ndershmëria duhet të vlerësohet

Kur keni një lidhje të shëndoshë, është koha për të hapur deri në detaje, ju nuk duhet të fshihni gjëra për të pasur aprovimin e tij.

 

Heshtja është vdekjeprurëse

Ende injoroni partnerin tuaj, kur ju jeni e zemëruar me të? Kjo shkatërron marrëdhënie më shumë se gjithçka. Çelësi për çdo gjë në fund të fundit është komunikimi. Ne duhet të jemi të gatshme për të folur për ato gjëra që na mërzisin.

 

Të veçantë por së bashku

Njerëzit të cilët janë të arsyeshëm dhe me mendje e shëndoshë e dinë se marrëdhëniet e tyre nuk mund të përmbushin jetën por i shtohen jetës së tyre tashmë të plotë. Kur jeni në një marrëdhënie funksionale dhe të shëndetshme, ka një mirëkuptim se secili duhet të keni qëllime dhe pasionet tuaja. Ju duhet të keni kohë për veten dhe interesat vetiake.

Burimi: kosovalive360

/komuniteti