Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

Intime

Si të kontrolloni xhelozinë

05.01.2015 - Është xhelozia duke ju shkatërruar marrëdhënien tuaj? Nëse xhelozia po kërcënon të ardhmen tuaj, Dr Phil ka këshilla për t’ ju ndihmuar.

Pyesni veten pse po e zgjidhni këtë sjellje. Është kjo mënyra e duhur të qenit xheloze, akuzuese dhe monitoruese?

A është kjo për shkak se ju keni një histori me të, duke ju mashtruar? Ka një shprehje: ”Atë që e kam frikë, unë e kërkoj”. A testoni vazhdimisht partnerin tuaj dhe ai gjithmonë dështon? Nëse keni frikë se dikush do t’ ju mashtrojë, ju vetëm e shtyni atë në një pikë ku dikush tjetër mund të rrëmbejë vëmendjen e tij.

Paramendoni nëse dikush tjetër trajton partnerin tuaj me dinjitet dhe respekt, nuk e sfidon integritetin e tij çdo minutë e çdo orë, por në fakt është paqësore dhe harmonike. Këto janë gjëra që kanë rëndësi. Ju duhet të shqetësohen për atë që ju jeni duke krijuar. Pyesni veten: A është ai përgjegjës për marrëdhëniet e mëparshme në të cilat ju ishit e tradhtuar? A i keni larguar partnerët e mëparshëm me sjelljet tuaja xheloze?

Xhelozia është një nevojë e maskuar për pushtet dhe kontroll. Njerëzit bëhen xheloz, tiranik, kontrollues, autoritar dhe krejtësisht të pandjeshëm ndaj ndikimit të veprimeve të tyre në lidhjen e tyre.

Zgjidhni të respektoni partnerin tuaj dhe të bëni disa zgjedhje tjera në sjellje. Ju do të keni më shumë pushtet në dashurinë tuaj, respekt, personalitet dhe magnetizëm nëse ju nuk mundoheni ta mbani partnerin në kontroll.

Ju nuk mund ta detyroni atë të vijë në shtëpi, por ju mund ta bëni atë të dojë që të kthehet në shtëpi sa më parë.

/komuniteti