Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

Çfarë duhet të dijë secila femër në menopauzë rreth sulmit në zemër

Në krahasim me meshkujt, të cilët para se të pësojnë sulm në zemër, ndiejnë dhembje të forta në gjoks, shumica e femrave pësojnë infarkt gjatë kohës së menopauzës.

Pra, femrat kanë simptoma krejt tjera. Sipas një studimi, sëmundjet e zemrës vrasin dhjetë herë më shumë femra se kanceri i gjirit. Pra, ky është shkasi numër një i vdekjes te femrat. Sipas “American Heart Association”, janë 80 milionë pacientë, të cilët jetojnë me sëmundje të zemrës, kurse 52% e tyre janë femra.

Shenjat e pësimit të sulmit në zemër te femrat në menopauzë janë të përgjithshme dhe lehtë mund të mos merren seriozisht, madje një numër i madh i tyre as që e vizitojnë mjekun.

Gjithë kjo vërteton shifrat se më shumë ka vdekje të femrave nga sulmi në zemër se meshkujt, apo vdekje nga ndonjë sëmundje tjetër. Simptomat janë dhimbjet në qafë, nofulla apo stomak./globi/

Tina Tinush (12 vite më parë)
robehine

/komuniteti