Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

Djersitja pas lindjes

Unë djersitem vazhdimisht që nga lindja. Çfarë po ndodh?

Mos e ndëpreni konsumimin e lëngjeve, duke shpresuar që do të djersiteni më pak

Është e zakonshme të djersiteni shumë në javët pas lindjes, sidomos gjatë natës. Djersitja është një nga mënyrat ku trupi juaj liron ujin shtesë, që keni fituar gjatë shtatzënisë.

Veshkat tuaja janë përgjegjëse për shumicën e spastrimit, që do të thotë që ju do të urinoni më shumë se zakonisht, gjate javëve te para pas lindjes. Por, poret tuaja do të punojnë edhe “jashtë orarit” për të hedhur jashte ujin shtesë. Edhe stresi i ri emocional i amësisë, mund të shkaktoje që të djersiteni më shumë.

Edhe pse nuk dihet me siguri të plotë, por ka mundësi që edhe rënia dramatike e estrogjenit që shkaktohet pas lindjes, mund të kontribojë poashtu në djersitjen tuaj.

Megjithatë, edhe pas largimit të ujërave shtesë, ju mund të vazhdoni të djersiteni më shumë se zakonisht nëse jeni nënë gjidhënëse. Përsëri, shkaku nuk është studiuar/kuptuar mirë, por teoritë përfshijnë ndryshimet hormonale dhe metabolike të lidhura me gjidhënjen.

Megjithatë, djersitja pas lindjes është plotësisht normale, nëse nuk përcjellet me temperaturë, nëse po, atëherë ka mundësi që ju të keni ndonjë infeksion.

Djersitja e tepërt, poashtu mund të jetë shenjë e ndonjë problemi tjetër, siç është gjëndra tiroide tepër aktive. Konsultohuni me mjekun tuaj, nëse djersitja përcjellet me temperaturë apo nëse mendoni që djersitja juaj është e tepërt.

Sa kohë do të zgjasë kjo?

Djersitja pas lindjes mund të zgjasë disa javë pas lindjes, dhe tenton të zgjasë më gjatë nëse jeni nënë gjidhënëse.

Çfarë mund të bëj në lidhje me këtë?

Mos e ndëpreni konsumimin e lëngjeve, duke shpresuar që do të djersiteni më pak.

Konsumimi i ujit dhe i lëngjeve të tjera joalkoolike, aktualisht ndihmon në përshpejtimin e eliminimit të ujit shtesë dhe mban trupin tuaj larg dehidrimit.

Gjatë kësaj periudhe preferohen veshjet e buta/lehta prej pambukut, dhe shmangja sa më shumë e sintetikës.

/komuniteti