Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-alergologen

Alergjia ne pluhur te shtepise

E nderuar kam djalin 12 vjeçar te cilit me shume se 8 vite i eshte shfaqur alergjia ne pluhurin e shtepise. Kete vit me duket qe po reagon edhe ne polen, gje qe nuk e ka pasur me pare. Pyetje ime eshte qe a ka mundesi te shfaqet alergjia ne dicka qe nuk e ka pasur me pare? A ekziston ndonje terapi parandaluese qe te ja lehtesoje alergji qe kryesisht manifestohet me: shume sekret nga hundet dhe kollitje?

Blerina V (9 vite më parë)

Dr. Anxhela Gurakuqi - alergologe
Alergologja përgjigjet
Dr. Anxhela Gurakuqi

Pershendetje!

Personat me nje alergji te caktuar (si p.sh femija juaj ndaj pluhurit), alergjizohen me shpejt dhe me kollaj nga alergene te tjere, si p.sh polene, ushqime, etj. Shenjat qe pershkruani i takojme alergjise respiratore, gjithsesi duhen kryer teste specifike te alwrgjise, ku mund te vertetohen ose jo alergene te tille si polene, etj. Ju sugjeroj te kryhen teste te tilla.

Gjithe te mirat.

/komuniteti